Trucuri și sfaturi

Ananasul, unul dintre cele mai bune fructe. Ce beneficii neștiute are

Este cunoscut faptul că fructele au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Dintre cele mai bune face parte ananasul, despre care medicii spun că poate preveni o mulțime de boli dacă este consumat în mod regulat. Vezi ce proprietăți are ananasul și cât de bun este pentru noi.

Beneficiile ananasului

Ananasul este unul dintre cele mai consumate fructe. Studiile arată că, după banane, este al doilea cel mai iubit, dar și foarte gustos. Este dulce, uneori și acrișor, dar totul depinde cât de copt este. Indiferent de stadiul în care se află, aduce o mulțime de avantaje organismului nostru.

Ananasul conține fibre, fitonutrienți, potasiu, magneziu, mangan, fier, acid folic, antioxidanți, calciu, glucide, dar și vitamina C, B1, B5 și B6. Nu are deloc grăsimi și nici colesterol, ci chiar ajută la stabilizarea acestuia. Este un aliment foarte bun pentru diete, pentru că 100 de grame de ananas conține doar 50 de calorii, ceea ce înseamnă că nu are un efect nociv pentru siluetă.

Vezi și: Beneficiile gutuilor și ale frunzelor de gutui. Cum se pot consuma

Ananasul ajută la dezvoltarea oaselor. Având în vedere că are un conținut bogat de mangan, acest fruct previne osteoporoza, mai ales în rândul femeilor care au intrat deja la menopauză. În plus, este bun pentru copii și poate fi dat acestora spre consum încă de la vârste mici.

Medicii spun că este suficient să consumăm două feliuțe de ananas pe zi și imediat vom vedea rezultate. Doar două rondele de ananas conțin 50% din cantitatea de vitamina C de care ai nevoie zilnic, ceea ce înseamnă că acest fruct îți crește și imunitatea; este perfect pentru sezonul rece.

Beneficiile consumului de ananas

Ananasul ne ajută să digerăm și mai bine alimentele pe care le mâncăm, datorită bromelinei pe care o are în compoziție. Astfel, consumul regulat de ananas funcționează ca un laxativ natural și îmbunătățește funcțiile digestive.

Tot bromelina este cea care blochează coagularea excesivă a sângelui. Dacă suferi de o boală de acest fel, este indicat să consumi regulat ananas. În plus, este bun și pentru persoanele hipertensive. Consumul regulat de ananas duce la scăderea riscului de a suferi de hipertensiune arterială, datorită cantității semnificative de potasiu.

You may also like

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.