Descoperă

Afacerea momentului în România. Producătorii au câștiguri de peste 20.000 de euro dintr-un singur hectar cultivat

Afacerea momentului în România. Producătorii au câștiguri de peste 20.000 de euro dintr-un singur hectar cultivat
Afacerea momentului în România. Producătorii au câștiguri de peste 20.000 de euro dintr-un singur hectar cultivat

Producătorii români au început să investească într-o afacere extrem de profitabilă. Cu doar un hectar cultivat poți avea câșiguri de peste 20.000 de euro. Iată ce fruct trebuie să cultivi pentru a da lovitura în agricultură!

Se pare că unele dintre cele mai profitabile afaceri sunt în domeniul agriculturii, în România. Producătorii români au dat lovitura cu afinele! Un singur hectar cultivat poate aduce câștiguri de peste 20.000 de euro, iar producătorii din Mureș se bucură deja de rodul muncii lor.

Gustoasele afine au devenit o alegere foarte bună pentru producătorii români, cererea pentru aceste fructe fiind din ce în ce mai mare, datoriă proprietăților lor benefice. În această perioadă, afinele de cultură sunt cele care ajung pe piață, iar în județul Mureș sunt îngrijite chiar de Direcția Silvică. Astfel, este asigurată cererea și când nu este sezonul afinelor de pădure.

În prezent ne aflăm în perioada de recoltare, proces ce are loc și la pepiniera din Voivodeni, în ritm alert. Dacă nu sunt culese acum, afinele se strică ușor. Totuși, nu doar presiunea timpului le face munca mai dificilă culegătorilor, ci și faptul că trebuie să aleagă doar afinele coapte, cele de culoare albastră.

„Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge!

Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat.”, a declarat Petru Friciu, şef pepiniera silvică Voivodeni, technician silvic, potrivit Observator.

Potrivit lui Nicolae Bloj, inginer Direcția Silvică Mureș, afinele de cultură din județ sunt comercializate pe piaţa internă, la magazine din Reghin şi Tg. Mureş. Prețul pe kilogram variază între 15 și 20 de lei.

De la Voivodeni s-au recoltat peste două tone de fructe, până acum, iar producătorii preconizează că vor mai culege încă pe atât.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă