Descoperă

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună
plante medicinale

Înainte de dezvoltarea medicinei moderne, oamenii foloseau ceea ce aveau la îndemână și ceea ce le oferea natura pentru a-și vindeca trupurile de boli și afecțiuni. Neavând posibilitatea de a merge la farmacie sau la medic, aceștia se bazau pe instinct și pe propria judecată pentru a se descurca și a se vindeca, având la îndemână produsele din natură.

Remediile naturale sunt folosite și în ziua de azi, având mult mai puține efecte secundare decât medicamentele farmaceutice. De cele mai multe ori uităm că ne putem întoarce la natură atunci când suferim o afecțiune cu formă ușoară.

Plante medicament – cacaua reduce stresul

Cacaua

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Inițial, culturile antice aztece foloseau cacaua în scopuri medicinale. În plus, o foloseau ca monedă de schimb, considerând că semințele acesteia sunt foarte valoroase. Populația Guna din nord-estul Panama consumau cacao de cinci ori pe zi și nu au înregistrat niciun caz de hipertensiune. În națiunile occidentale, majoritatea persoanelor recunosc cacaua ca ingredient din dulciurile preferate, însă, din păcate, majoritatea acestor produse conțin mai puțin de 10% cacao, iar majoritatea ingredientelor sunt extrem de procesate.

Pentru a primi toate beneficiile pe care cacaua le are de oferit, de la scăderea tensiunii arteriale, la prevenirea bolilor cardiovasculare, până la reducerea stresului, este indicat să se consume în stare pură, crudă. De asemenea, se recomandă consumul dulciurilor care au cea mai multă cantitate de cacao, fără alte multe ingrediente adăugate.

Drojdia de orez roșu

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

În cultura chineză, oamenii foloseau drojdia de orez roșu atât ca aliment, cât și ca medicament. Drojdia de orez roșu conține aproximativ aceleași proprietăți ca medicamentele prescrise pentru a scădea nivelul de colesterol. Una dintre aceste substanțe se numește monacolin K.

Ashwagandha

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Aceste ierburi indiene sunt considerate adaptogeni, ceea ce înseamnă că poate ajuta oamenii să se adapteze mediului și să accepte schimbările mentale și fizice mult mai ușor. Poate reduce nivelul de stres și anxietatea și poate crelte nivelul de energie. Ashwagandha tinde spre revigorarea celulelor, ceea ce înseamnă că poate crește nivelul de vitalitate.

Echinaceea

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Echinaceea este o plantă formată din mulți compuși despre care s-a descoperit că pot întări sistemul imunitar și pot proteja împotriva răcelilor și a gripelor. Unele studii au scos la iveală faptul că uzitarea echinaceei poate să scadă șansele unei răceli cu 58%. În plus, planta tratează rănile ușoare și vindecă infecțiile respiratorii.

Plante medicament – Turmericul poate preveni diabetul

Turmeric

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Originar din India, turmericul conține mulți antioxidanți care pot vindeca trupul uman. Studiile au descoperit că turmericul poate lupta împotriva cancerului, împiedică formarea radicalilor liberi, oprește inflamațiile și indigestia, previne bolile de inimă și poate preveni diabetul.

Lavanda

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Lavanda este cunoscută pentru efectele extrem de benefice pe care le are asupra minții. Multe persoane folosesc uleiul de lavandă pe piele atunci când sunt stresați sau anxioși. În plus, poate fi folosită împotriva durerii, de la migrene, la arsuri minore. Alte studii au demonstrat că lavanda este eficientă în tratarea problemelor digestive.

Oregano

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Oregano este o plantă antimicrobială, conținând multe minerale, vitamine și antioxidanți. Studiile au demonstrat că poate întări sistemul imunitar, poate ucide microbi, reduce inflamațiile, tratează infecțiile respiratorii și luptă împotriva cancerului.

Izma

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Izma este cea mai potentă specia a mentei, și este cunoscută, în mod deosebit, pentru lupta împotriva problemelor gastrointestinale. În plus, poate reduce durerile de cap și musculare și tratează răcelile comune.

Captalanul

9 plante medicament. De ce au o eficiență mai bună

Captalanul este o plantă erbacee care crește în medii cu un grad ridicat de umiditate. Această plantă poate trata durerile de cap și alergiile, poate reduce anxietatea și trata insomniile.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    1 Comment

    1. detin teren in zona de deal….. ce pante fie chiar medicinale ami recomandati ca sa cultiv…..

    Comments are closed.

    More in Descoperă