De-a lungul timpului, un numar tot mai mic de produse ajung la noi in forma lor originala , iar iaurtul este unul dintre ele. Cum sa pregateasca iaurt, oamenii stiau in timpuri stravechi , deoarece era unul dintre modurile de a prelucra laptele valoros.

Acum cumparam din comert, este mai usor , dar nu mai usor, decat sa-l faci acasa. Beneficiile iaurtului sunt colosale! Biologul rus, Ilya Mechnikov, a numit iaurtul, elixirul sanatatii.

Ingredientele

Lapte 800 ml
iaurt gras 2 linguri cu varf

Mod de preparare

Turnati laptele intr-o cratita adanca si aduceti-l la fierbere.

Apoi se lasa sa se raceasca la o temperatura putin mai mare , decat a camerei ( aproximativ 30 de grade).

Adaugati iaurtul gras in lapte si amestecati bine.

Acoperiti cratita cu o carpa si asezati-o intr-un loc cald o zi. Il puteti pune direct in borcanele dupa ce a fost amestecat bine.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Rețete