Știri Agricole

5 tipuri de semințe bune de plantat în luna aprilie

5 tipuri de semințe bune de plantat în luna aprilie
5 tipuri de semințe bune de plantat în luna aprilie

Chiar dacă încă este prea frig să plantăm semințe direct în curte, există multe soiuri bune de plantat chiar și în interior în timpul acestei luni. Ar fi indicată utilizarea unei sere, dar dacă nu dispuneți de această, până și un pervaz cald și bine luminat funcționează.

Prin semănarea semințelor în prima parte a anului, te poți bucura de flori frumoase și de recolte delicioase pe o perioadă mai îndelungată de timp. Sezonul de interes poate fi extins prin semănarea repetată din martie în continuare.

Descoperă 5 sortimente de semințe gata de plantat în luna aprilie, mai jos

Planta cosmos

Cosmos sunt flori ușor de crescut și arata extraordinar pe pajiști. Alegeți plante anuale, precum Cosmos bipinnatus sau Cosmos sulphureus și alegeți soiuri cu o singură floare, precum „Fizzy Pink”, pentru a fi pe placul polenizatorilor. Semințele au nevoie de lumină pentru a germina, așa că semănați compostul de semințe într-o tavă, apoi înțepați când este suficient de mare pentru a fi manipulat.

Varză

Chiar dacă sunt foarte rezistente, semințele de varză trebuie plantate inițial la adăpost în timpul iernii, deoarece afară va fi prea frig pentru acestea. Semanați-le în ghivece de circa 7 cm adâncime, cu 2-3 semințe per ghiveci, apoi așteptați să apară cel mai sănătos răsad.

Mazăre dulce

Mazărea dulce oferă un miros de vară și creșterea lor din semințe nu ar putea fi mai ușoară. Ghivecele biodegradabile sau tuburile de carton sunt cele mai bune, deoarece permit plantarea mazării dulci în recipientele lor. Semănați individual, apoi puneți-l pe un pervaz însorit, într-o seră sau într-un propagator încălzit.

Roșii

Semănate în interior într-un propagator încălzit sau pe un pervaz însorit, roșiile ar trebui să germineze în termen de două săptămâni. Semănați semințele de roșii în ghivece cu compost de semințe sau în tăvi și puneți-le într-un propagator încălzit sau pe un pervaz cald, menținând compostul umed.

Salvie

Salvia, precum Salvia patens, este excelentă pentru a oferi structură și înălțime în grădină și poate fi cultivată în containere. Semănați semințele în aprilie, acoperite deasupra compostului de semințe. Acoperiți semințele cu un strat fin de compost, apoi creșteți într-un loc ușor și cald, menținând compostul umed. Alte salvii pe care le-ați putea semăna în aprilie includ Salvia splendens și Salvia farinacea.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *