Leușteanul se cultivă în pământ bine afânat și bine udat și are nevoie de un sol nisipos. În grădină, trebuie plantat într-o zonă mai înaltă, unde apa să nu bălțească. De asemenea, preferă un loc semiumbros.
Cu toate că nu suportă stagnarea apei, leușteanul are nevoie de umezeală constantă. Se cultivă din semințe care pot semâna toamna sau primăvara, în luna martie. Se seamănă după ce solul a fost udat și se acoperă cu un strat subțire de pământ bine mărunțit.
Leușteanul are nevoie de rărirea parcelei. Răsare în aproximativ 2-3 săptămâni după semănarea de primăvară iar rărirea parcelei se face anul următor primei semănări.
Formează o rădăcină solidă, adâncă și este o plantă destul de nepretențioasă care rezistă atât la căldură excesivă cât și la îngheț.
Ca să prindă, are nevoie de pământ de grădină amestecat cu pământ de flori. Nu suportă pământul lutos sau calcaros. Are nevoie de un pământ care să dreneze bine apa.
Leușteanul trebuie protejat în primele luni de vegetație, cu folie de plastic. Ajuns la maturitate, este o plantă rezistență și solidă dar în primele luni de vegetație este sensibil și delicat, astfel că trebuie protejat în fiecare noapte până la finele lunii aprilie.
De asemenea, trebuie știut că nu suportă bine soarele de după-amiază. Are nevoie de soare dar nu foarte mult, preferând doar soarele de dimineață și lumina indirectă.
Transplantarea rădăcinii într-un loc foarte însorit poate fi fatală pentru leuștean, pentru că are nevoie de ventilație bună și este necesar să fie ferit de acțiunea soarelui de la amiază.
Cel mai bun loc pentru a planta leușteanul este sub umbra rară a copacilor, la marginea grădinii.