Știri Agricole

Vremea se răcește semnificativ în România! ANM a actualizat prognoza meteo

Meteorologii anunță că vremea se schimbă începând de astăzi, după zile întregi cu temperaturi specifice unui început de vară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudvest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Nou cod roșu de viscol și ninsori. Alertă Nowcasting emisă de meteorologi pentru trei județe

Meteorologi au emis și un cod galben pentru perioada 19 ianuarie, ora 14 – 21 ianuarie, ora 02. În zona montană și local în nordul Olteniei se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Pe parcursul zilei de joi (19 ianuarie) va ploua și doar la altitudini de peste 1700 m se vor semnala precipitații mixte, iar începând de vineri dimineață (20 ianuarie), treptat vor predomina ninsorile în cea mai mare parte a zonei montane și se va depune strat de zăpadă.

Local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h viscolind și spulberând zăpadă.

Precipitații mixte (ploaie, lapoviță, iar pe arii mai restrânse și ninsoare) se vor semnala pe parcursul zilei de vineri și în zonele joase de relief din vest, nord-vest și centru, iar intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp și în restul țării.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.