AgromediaȘtiri Agricole

Vremea în Octombrie. Temperaturi surprinzătoare în a doua lună de toamnă, anunţate de şefa ANM

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunţat ce temperaturi ne aduce a doua lună de toamnă şi cum va fi vremea în zilele următoare.

Vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. În această ultimă zi din luna septembrie vremea continuă să fie una caldă, cu valori termice situate mult peste media specifică.

„Vremea va fi în continuare caldă. Ultima zi din luna septembrie 2023, a adus în bună parte din țară, dar mai ales în partea de sud, sud-est a țării valori care au adus 29-30 de grade Celsius.

La București-Filaret au fost 30 de grade Celsius, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru luna septembrie în țara noastră”, a precizat Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus ce temperaturi ne aduce luna octombrie.

„Octombrie va debuta, de asemenea, cu o vreme caldă. Și mâine ne așteptăm la valori maxime de 30 de grade, în special în partea de sud, sud-est. Inclusiv în Capitală temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 28-30 de grade.

Astăzi vor fi de interes intensificările de vânt în zona montană, în Dobrogea și în jumătatea de est a țării, acolo unde vitezele la rafală vor atinge 40-50 km/h.

Temperaturile se vor situa frecvent între 20-27 de grade până la finalul primei decade din cea de-a doua lună de toamnă, chiar dacă săptămâna viitoare va debuta cu valori ușor în scădere. Totuși, acestea vor caracteriza o vreme în general frumoasă și caldă”, a spus Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia