Finalul lunii iulie a adus temperaturi caniculare în România, cu maxime de 40 de grade Celsius. Deși, în prima jumătate a lunii august, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului, meteorologii anunță că în a doua jumătate a lunii se întoarce canicula.

ANM a anunțat că precipitațiile vor fi deficitare în luna august, în toate regiunile, cu precădere în sud-vestul țării.

Prognoza meteo în prima jumătate a lunii august 2022

Săptămâna 02.08.2022 – 08.08.2022

În zonele vestice și sud-vestice ale țării, temperaturile în această perioadă vor fi ușor crescute față de valorile normale ale ultimei luni de vară. În restul regiunilor, temperaturile sunt specifice lunii august. În întreaga țară, în special în regiunile intracarpatice, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

În continuare, temperaturile vor fi în conformitate cu normalul perioadei, mai puțin în regiunile vestice unde valorile vor fi ușor crescute. În cea de-a doua săptămână a lunii august sunt așteptate precipitații excedentare, însă doar izolat, în zonele montane. În regiunile din estul și sud-estul țării, regimul pluviometric va fi deficitar. În restul țării cantitățile de precipitații sunt normale.

Vremea în a doua jumătate a lunii august

Săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Temperaturile vor depăși valorile normale începând cu această periodă, în special în zonele de vest ale țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zonele intracarpatice și în regiunile vestice și nord-vestice. În restul țării, regimul pluviometric va înregistra valori normale.

Săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

În aproape toată țara, valorile termice depășesc normalul perioadei. În plus, cantitățile de apă vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, în special în zonele intracarpatice.

Luna august, a opta lună din calendarul gregorian, și-a primit numele de la primul Împărat roman, Cezar Augustus. În cultura populară, august mai poartă și denumirile de Augustru, Măselar, Gustar, Secerar.

Luna august este marcată de mai multe sărbători religioase importante, printre care Schimbarea la față a Domnului, prăznuită pe 6 august, Adormirea Maicii Domnului, prăznuită pe 15 august, și Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuită pe 29 august.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă