Cărțile ilustrate pentru copii pot fi considerate succesul absolut. Acestea reprezintă o comoară literară cu ajutorul căreia vor fi cucerite nu numai inimile și privirile micuților, ci și ale adulților. Sunt opere de artă care combină în mod armonios scrisul cu ilustrațiile vizuale, astfel că experiența de lectură va fi unică și educativă. Care sunt avantajele cărților pentru copii și ce alte aspecte importante despre acestea există vei descoperi din acest articol.

Încurajează imaginația și creativitatea copiilor 

Una dintre cele mai mari calități pe care le prezintă astfel de carti ilustrate pentru copii este că îi încurajează pe copii să fie creativi. Totodată, le dezvoltă imaginația și îi transportă pe aceștia în lumi fantastice, aducând mai aproape de inimile lor personaje pline de viață. Cu ajutorul ilustrațiilor, copiii pot crea și pot dezvolta povești inedite ajutându-se de propriile gânduri și de imaginația creatoare. 

Dezvoltarea abilităților de lectură și a atenției 

În același timp, aceste carti pentru copii ilustrate ar putea fi considerate o introducere minunată în lumea lecturii. Textul este, de regulă, scurt, fiind astfel ușor de înțeles, iar ilustrațiile vor ajuta la dezvoltarea abilităților de citit. În acest fel, copiii sunt încurajați să citească și singuri sau să citească împreună cu părinții lor. 

Înțelegerea profundă a emoțiilor și experiențelor 

Da, copiii vor înțelege mult mai bine un text care apare în astfel de carti copii, cărți care conțin imagini legate de ceea ce lecturează sau le este citit. Cărțile ilustrate pentru copii abordează teme și emoții variate, iar din acestea copiii pot înțelege cum să gestioneze, cum să exprime mai bine emoții precum bucurie, tristețe, frică sau prietenie. 

Înțelegerea mai ușoară a lumii înconjurătoare

Povestirile, dar și imaginile din aceste carti ilustrate pentru copii le vor oferi copiilor un cadru sigur pentru explorarea unor teme variate din viața de zi cu zi și nu numai. Și pentru că există numeroase cărți ilustrate care abordează subiecte importante precum diversitatea, incluziunea, ecologia și altele, copiii își vor dezvolta empatia și vor înțelege cu o mai mare ușurință problemele complexe într-un mod accesibil. 

Cărțile ilustrate pentru copii pot reprezenta chiar un liant între emoțiile pe care le transmit părinții și dezvoltarea emoțională a celor mici. Atunci când părinții sau bunicii le citesc cu voce tare copiilor și discută, în același timp, despre poveștile și ilustrațiile întâlnite, legăturile emoționale care se formează sunt unele puternice. 

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia