Nucile sunt extrem de delicioase în prăjituri, dar sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate individual! Se spune că patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sănătoase – iar noi îți garantăm că nu doar atât!

Sănătate multă într-un miez de nucă

Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodată, nucile sunt o sursa de grasimi bune și ajută la cura de slabire.

Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alungă stresul si ameliorează durerile. Mai mult decât atât, previn constipatia, ne ajută să avem oase puternice și o viață lungă!

Cu atâtea beneficii, te-am convins, cu siguranță, să incluzi și tu nucile în meniul familiei ori de câte ori ai ocazia!

Cum să păstraţi cel mai bine nucile

Însă problema intervine în momentul în care ai cumpărat mai multe nuci decât ai nevoie pe moment, și nu știi cum să le păstrezi pentru a-şi menţine proprietăţile si pentru a evita râncezirea lor! Dar stai liniștită, avem pentru tine un truc extrem de simplu și util, pe care il vei folosi în fiecare an!

Iată despre ce este vorba: Pentru că nucile să îşi menţine proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma, trebuie să le congelezi.

Pune-le în recipiente etanş înainte de a le băga la congelator. Atenție, însă! Nu curăța nucile de coajă înainte pentru că nu vor mai avea niciun gust. Nucile trebuie să fie crude şi neprocesate.

Nu se recomandă asezarea nucilor în apropierea produselor puternic mirositoare, pentru a preveni absorbția mirosurilor străine. Nucile congelate se păsteaza asa timp de până la 12 luni .

Dacă le depozitezi în acest fel, nucile nu vor avea gustul amărui pe care îl au atunci când le păstrezi la temperatura camerei.

Alternativ, puteți pastra nucile în pivniță sau pe balcon , însă în acest caz trebuie să monitorizați umiditatea din încăpere. În cazul în care depășește 70%, nucile vor fi în curând acoperite cu mucegai.

Cum îți dai seama că nucile s-au râncezit

Atenţie, nu trebuie să fie neapărat mucegăite. Acestea îşi pot modifică nuanţa, dar cel mai uşor vă daţi seama după gust şi miros. Jurnaliștii de la digi24 vă recomandă ca, dacă sunt neplăcute şi diferite de cum le ştiaţi, atunci ar fi bine să le aruncaţi!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *