Trucuri și sfaturi

Toarnă apă fierbinte peste un măr cumpărat din magazin. Ceea ce iese vă va dezgusta!

Un bărbat toarnă apă fierbinte peste un măr cumpărat din magazin. Ceea ce iese vă va dezgusta!
Un bărbat toarnă apă fierbinte peste un măr cumpărat din magazin. Ceea ce iese vă va dezgusta!

Te-ai întrebat vreodată dacă știi ce cumperi cu adevărat din magazine și hypermarket-uri? Chiar dacă produsele perfecte pe care tocmai le-ai adăugat în coșul de cumărături arată impecabil, de cele mai multe ori, acestea ascund chimicale periculoase pentru sănătatea noastră.

Merele sunt un fruct destul de comun. Se găsesc mai mereu în casele noastre, în cosurile de pe mese. Mulți le cumpără de la supermarket crezând că fac cea mai bună și sănătoasă alegere pentru familia lor. Ei bine, gândiți-vă din nou, deoarece merele cumpărate de dumneavoastră de la magazin pot fi acoperite cu o ceară dăunătoare sănătății.

Merele produc, oricum, o ceară naturală, dar în continuare sunt acoperite cu o ceară alimentară, astfel încât să rămână în depozit, în stare cât mai bună, pentru perioade mult mai lungi de timp.

Dacă merele nu ar fi date cu ceară, încet-încet pe fructe, oricât de bine păstrate și depozitate ar fi, ar apărea pete de culoare neagră. Aceste pete negre sunt un semn rău pentru că la rafturile magazinelor cumpărătorii le refuză. Le consideră stricate.

Ce este ceara de pe mere

Fără această ceară multe s-ar zgâria sau s-ar deshidrata rapid.  În supermarket totul trebuie să arate perfect, strălucitor, proaspăt și apetisant.

Anumite tipuri de ceară alimentară sunt produse din petrol. Este bine cunoscut faptul că produsele petroliere nu sunt bune pentru organismul nostru. Această ceară trece prin organism fără a fi digerată, apoi corpul tău o elimină. Nu trebuie să te îngrijorezi din acest motiv.

Deci, ce îți rămâne de făcut? 

În primul rând, încercați să cumpărați toate merele de la piață, de la producătorii locali. Singura ceară pe care o veți găsi pe acele mere este ceara naturală pe care o produce fructul pentru a se feri de umiditate. Dacă totuși cumpărați mere de la magazin, curățați-le foarte bine înainte de a le consuma sau înainte de a le oferi familiei. Oricum, trebuie să spălați foarte bine, în mai multe ape, orice fruct cumpărați de la supermarket. Mult mai multe fructe și legume, nu doar merele, sunt acoperite de această ceară alimentară de o calitate îndoielnică.

O modalitate ușoară prin care puteți spăla legumele și fructele de acest produs petrolier sugerează umplerea chiuvetei cu aproximativ 4 cm de apă călduță și adăugarea unei linguri de suc de lămâie și unei linguri de bicarbonat de sodiu. Puneți merele în acea apă și frecați-le cu o perie sau cu partea verde a unui burete. Clătiți-le foarte bine și ștergeți-le cu un prosop de hârtie. Făcând acest lucru ar trebui să eliminați cea mai mare parte a produsului de pe fructe. Sunt mult mai sănătoase pentru consum.

Mai mult, știați că foarte multe fructe și legume sunt culese încă de când sunt destul de crude? Sunt,apoi, depozitate în niște camere speciale în care oxigenul din încăpere este înlocuit cu dioxidul de carbon. Acest dioxid de carbon stopează procesul de coacere. La final, înainte de a fi comercializate, se lasă din nou oxigenul în încăpere.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.