La prima vedere, furnicile care ne invadează casele, mai ales primăvara și vara, par o pacoste inofensivă. Dar problema devine gravă în momentul în care casa este infestată cu micile insecte. Roiesc în voie pe podea, pot urca pe blatul bucătăriei și pe masă, unde sunt firimituri și resturi de mâncare. Pentru a evita acest lucru, trebuie să le opriți din drum, iar uleiul de mentă poate fi de folos.

În general, furnicile sunt ceva enervant, văzându-le cum mărșăluiesc printre borcanele cu zahăr sau pe masă, decât un pericol grav pentru sănătate. Cu toate acestea, pot contamina alimentele, pot răspândi bacterii, pot provoca iritații ale pielii și reacții alergice la cei pe care îi ciupesc. Concluzia: furnicile sunt dezgustătoare și, cu cât scăpați mai repede de ele din casă, cu atât mai bine va fi întreaga familie.

Spray-ul cu ulei de mentă poate fi de ajutor

Un spray din ulei de mentă vă poate ajuta să scăpați de furnicile din casă timp de până la o săptămână. Acest lucru vă oferă timp suficient pentru a vă sigila casa înainte de a se întoarce, indiferent dacă asta înseamnă curățarea firimiturilor de pe podea sau sigilarea oricăror fisuri sau găuri la care au acces.

Cum să folosiți menta pentru a descuraja furnicile

Uleiul esențial de mentă poate fi folosit ca un repelent pentru furnici, fiind utilizat sub formă de spray. Pur și simplu luați o sticlă cu pulverizator și puneți în ea trei sferturi apă. Acest lucru va ajuta să diluați uleiul esențial. Adăugați apoi 12 picături de ulei esențial de mentă. Agitați bine sticla pentru a combina ingredientele, apoi utilizați amestecul pentru a pulveriza fiecare zonă în care vedeți frecvent furnici.

Puteți să pulverizați inclusiv blaturile sau mesele

Important: pulverizați și tocurile ferestrelor și ușilor pentru a le împiedica să treacă. De asemenea, pulverizați crăpăturile sau zonele în care le observați mai des. Deoarece este o soluție complet naturală, puteți să pulverizați inclusiv blaturile sau mesele pentru a le descuraja să circule prin zonele în care există alimente. Puteți să folosiți acest truc și afară, pulverizând terasa sau curtea, ținându-le și mai departe de casă.

De ce funcționează acest truc

Menta alungă furnicile, deoarece are o aromă foarte puternică. Furnicile folosesc feromoni pentru a comunica și a naviga și se crede că mirosul puternic de mentă perturbă acest lucru. În plus, menta conține mentol, iar studiile au dovedit că poate acționa ca un ceva respingător pentru furnici. Dacă pulverizați soluția mai de sus, în apropierea locului unde roiesc, le va forța să meargă în direcția opusă.

Nu folosiți soluția dacă aveți animale de companie

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a pulveriza soluția. Dacă aveți pisici sau câini, renunțați. Și asta pentru că uleiul de mentă este toxic pentru animalele de companie și poate provoca orice, de la diaree la vărsături și până la moarte. Dacă nu aveți animale de companie, spray-ul cu ulei de mentă este una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de furnici.

Dăunătorii ar putea să invadeze noi locații cât timp sunt încă sub acoperișul casei. Pentru a preveni acest lucru, păstrați bucătăria foarte curată, mai ales în lunile de vară, ștergând imediat alimentele scurse, spălând vasele murdare, golind coșurile de gunoi și aspirând firimiturile, conform HouseDigest.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *