AgromediaTrucuri și sfaturi

Trucul din bătrâni care sporește productivitatea: de ce și cum se pun pietre în copaci

Trucul din bătrâni care sporește productivitatea: de ce și cum se pun pietre în copaci
Trucul din bătrâni care sporește productivitatea: de ce și cum se pun pietre în copaci

Din păcate, multe dintre trucurile bunicilor noștri au fost date uitării atunci când au apărut pe piață produse de specialitate care ajutau, în aparență, productivitatea și sporirea dezvoltării plantelor.

Sfaturile din bătrâni sunt aur la casa omului

Cu toate astea, oamenii au realizat că scopul de a avea o grădină cu legume și fructe este acela de a consuma produse cât mai sănătoase, iar folosirea acelor produse nu este deloc o variantă care să susțină acest demers.

Astfel, din ce în mai mai mulți gospodari și-au întors atenția către sfaturile oamenilor mai înțelepți care au fost nevoiți să găsească metode ingenioase și sănătoase pentru a-și întreține grădina.

Acesta este și cazul trucului despre care discută un pomicultor pe canalul lui de YouTube, explicând motivul și modul în care bunicii noștri puneau pietre în pomii fructiferi, sporindu-le, astfel productivitatea.

Cu acționează pietrele asupra pomilor

Practic, folosirea pietrelor oferă copacului o vigoare mai bună, sporindu-i sănătatea și rodirea. Pietrele se pun la baza trunchiului și în crengi, iar, prin degradarea acestora, mineralele pe care le conțin se vor transfera la pom.

„Bătrânii au descoperit că pomii care aveau aceste pietre în ei erau mai viguroși, aveau o productivitate mai bună, coronamentul era mai plin, iar culoarea mai verde a frunzelor. S-a ajuns astfel la ideea că pietrele puse la încheietura crengilor ajută pomul.

Pietrele sunt de mai multe feluri: bazice, acide, magnetice, dar pietrele bazice sunt cele potrivite pentru că au în ele minerale solubile. Acestea trebuie să stea în coronament pentru că aici se vor degrada mult mai repede decât la baza pomului, acolo unde crește iarbă, iar soarele și ploaia nu vor ajuta ca trucul să funcționeze.

Ele fiind în bătaia soarelui și a vântului, pietrele se vor dezintegra odată cu mineralele care se scurg pe tulpina copacului unde îl vor fertiliza”, a menționat expertul pe canalul său de YouTube.

Specialistul explică pe canalul său de YouTube că oamenii au început să pună pietre în copaci pentru a le îndepărta de pe suprafețele pe care le coseau, în ideea de a nu le mai lovi cu coasa și a doua oară.

În timp, au descoperit că pomii pe care puseseră pietrele erau mult mai sănătoși și productivi.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia