Știri Agricole

Tractorul românesc U650 poate fi readus pe piață de o companie egipteană

Tractorul românesc U650 poate fi readus pe piață de o companie egipteană
tractor romanesc U650

Ministerul Economiei a comunicat că tractorul românesc Universal U650 poate fi readus pe piață de o companie de stat din Republica Arabă Egipt. Inginerii egipteni ar putea produce modelul tractorului pentru a fi trimis pe piața africană.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei, întrevedere la Cairo cu președintele Organizației Arabe pentru Industrializare

Luni, 2 noiembrie 2020, Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Iulian Cristian Simu a avut o discuție cu general locotenentul Abdel Moneem El-Terras, președinte și director general al Organizației Arabe pentru Industrializare la Cairo. Alături de cei doi au mai participat și reprezentanță ai companiilor românești, cât și Mihai Ștefan Stuparu, ambasadorul României în Egipt.

”Dialogul s-a axat pe intensificarea relațiilor economice româno-egiptene și capitalizarea pragmatică a oportunităților de afaceri existente atât în industria de apărare și sectoarele conexe (IT, comunicații, securitate cibernetică etc), cât și în alte domenii de interes pentru ambele părți (agricultură, industria prelucrătoare, construcția de mașini-unelte etc)”, se duspune în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

Scopul întrevederii a fost cooperarea pentru exportul de tehnică militară românească și pentru asigurarea de asistență tehnică în Republica Arabă Egipt. Iulian Cristian Simu a expus calificările industriei românești de apărare și importanța strategică a acestora în cadrul relațiilor economice bilaterale cu rolul de a atinge scopul propus.

În plus, secretarul de stat a susținut ideea unei dezvoltări de parteneriate între companiile românești și cele egiptene. Conceptul propus de oficialul român a fost acela al unei accesări pe piața egipteană și a unei dezvoltări de proiecte comune pe terțe piețe.

Președintele AOI a propus revitalizarea tractorului românesc U650

Abdel Moneem El-Terras a avut reacții pozitive și încurajatoare la propunerile secretarului de stat român. Acesta a confirmat dezvoltarea pozitivă, atât pe plan econimic, cât și comercial, a celor două state. În plus, egiptenii au mizat pe dorința unui transfer tehnologic din România spre Egipt.

Președintele AOI a propus un nou proiect prin care egiptenii să resusciteze tractorul românesc U650 prin noile tehnologii de care dispun. Modelul propus de egipteni ar trebui să aibă desfacere pe piața africană.

Republica Arabă Egipt este un partener important al României. Doar în primele 9 luni ale anului curent, tranzacțiile comerciale româno–egiptene au valorat 452,58 milioane de dolari. Dintre acestea, exporturile României au reprezentat 364,17 milioane de dolari și importurile 88,41 milioane de dolari.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.