Casa și Grădină

Totul despre îngrijirea begoniilor: factorii de care trebuie să țineți cont pentru cele mai prietenoase plante de apartment

ingrijire begonii
begonii, flori apartament

Begoniile au fost aduse pe continentul european în secolul XIX. Este una dintre cele mai populare plante de apartament, făcând parte din Ordinul Begoniales, familia Begoniacae.

Begonia – generalități

Această plantă erbacee poate atinge și 40cm lungime, fiind perenă și stufoasă. Aceasta poate face flori tot anul dacă este tratată corect, iar culorile florilor sunt diverse, de la roșu la galben sau alb.

Motivul pentru care proprietarii de apartamente o preferă este legat de faptul că înflorește și iarna în condițiile corecte. Begoniile au nevoie de multă umiditate și de ghiceve joase.

În plus, această plantă este foarte prietenoasă, așa că nu o va deranja prezența altor specii. În timpul sezonului rece, begonia are nevoie de o temperatură minimă de 12 grade Celsius.

Pe timpul verii are nevoie de câteva ore de soare, dar doar atunci când acesta nu arde, așa că, la prânz, este indicat să fie mutată la un loc mai umbros.

În ceea ce privește hidratarea, begonia trebuie udată moderat pe toată perioada anului, indiferent de sezon.

flori de apartament

Cum și când se plantează

Speciliștii ne sfătuiesc să o plantăm la începutul primăverii, într-un sol îmbunătățit cu frunze și turbă, fie în ghiveci, fie în curte. Pentru a avea parte de o plantă deasă, aceasta trebuie tăiată tot primăvara.

Chiar dacă, în perioada sezonului rece, și o parte din frunze se vor usca, planta se va regenera, stimulată de lumină, în momentul în care va acea acces la mai mult soare, odată cu venirea primăverii.

Sfaturi importante pentru îngrijirea begoniilor

Pentru a avea flori de dimensiuni cât mai mari, este necesar să fim atenți la bobocii noi de floare. Cei mici trebuie îndepărtați. Fertilizatorii cu eliberare prelungită sunt indicați pentru hrana plantei.

În cazul în care begonia s-a uscat, tuberculul mai poate fi folosit. Rădăcina trebuie scoasă din pământ, urmând să tăiați tulpina la cinci centimetri deasupra ei.

Turbeculul se plantează într-un ghiveci nou, la patru degete sub pământ, cu partea concavă în sus și apoi se hidratează echilibrat. În aproximativ 30 de zile, va răsări o nouă plantă.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.