Casa și Grădină

Top 5 plante care îți cresc oxigenul din casă

Top 5 plante care îți cresc oxigenul din casă
Top 5 plante care îți cresc oxigenul din casă

Pentru cei care suferă de boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), dorința de mai mult oxigen poate fi una solicitantă.

Deși există opțiuni disponibile pentru creșterea oxigenului prin mijloace cum ar fi purificatoare de aer, există o varietate de alternative naturale pentru creșterea calității aerului, care sunt benefice atât pentru corp și minte.

Institutul de sănătate pulmonară consideră că în casă ar trebui să se promoveze un mediu de sănătate bună și bunăstare, astfel s-a realizat o listă de top 5 plante pentru creșterea calității oxigenului în interior.

Areca Palm

Ca și în cazul tuturor plantelor, Palm Areca este proiectată biologic pentru absorbi dioxidul de carbon și a-l elibera sub formă de oxigen. Cu toate acestea, Palm Areca are capacitatea de a elimina substanțe chimice periculoase pentru om cum ar formaldehida, xilon și toluen.

Recomandare și îngrijire: Palm Areca îi priește lumina filtrată și trebuie să fie udată de multe ori. Pentru o singură persoană, patru plante înalte ar trebui să fie suficiente.

Cea mai bună amplasare: Camera de zi

Planta șarpe cunoscută și ca“ limba soacrei”

Considerată extrem de eficientă în producția de oxigen, planta șarpe altfel cunoscută sub numele de limba soacrei, este unică pentru producția de oxigen pe timp de noapte, și capacitatea de a purifica aerul prin eliminarea benzenului, formaldehidă, tricloretilenă, xilen și toluen.

Recomandare și îngrijire:  Plantei șarpe îi convine în lumina naturală și trebuie să fie udată săptămânal. Pentru o persoană, se recomandă ca plantele să fie până la nivelul taliei, în număr de 6 pana la 8. Într-o cameră vidată, aceste plante sunt capabile să producă suficient oxigen pentru a respira normal.

Cea mai bună amplasare: dormitor

Crassula ovata sau Planta banilor

Recomandate de NASA, această plantă este renumită pentru capacitatea sa de a elimina substanțele chimice și alți poluanți din aer, în special benzen, formaldehidă, xilen și toluen. Cu toate acestea, în ciuda beneficiului ratei ridicate de purificare, această plantă este toxică pentru pisici, câini și copii mici dacă frunzele sale sunt ingerate.

Recomandare și îngrijire: Aceasta preferă lumina indirectă și trebuie să fie udată aproximativ în fiecare saptamană. Pentru o singură persoană, se recomandă trei plante de 45 cm.

Cea mai bună amplasare: Orice cameră, dar nu lăsați la îndemâna animalelor de companie sau a copiilor mici.

Gerbera (Gerbera Jamesonii)

Se poate spune  că este cea mai frumoasă intrare de pe listă, Gerbera este adesea folosită ca un element decorativ în grădinărit. Cu toate acestea, Gerbera este, de asemenea, distinctă pentru capacitatea sa de a produce cantități mari  de oxigen pe timp de noapte, eliminând în același timp substanțe chimice nocive, cum ar fi benzenul și tricloretilena. Benefic pentru cei care suferă de apnee în somn și tulburări de respirație, păstrați-o pe noptieră pentru un somn mai bun.

Recomandare și îngrijire: Gerbera preferă lumina soarelui în timpul verii, primăverii și toamna și lumina indirectă în timpul iernii. Acesta trebuie udat în mod regulat, cu solul fiind păstrat umed. Datorită naturii decorative a florii, cantitatea de ghivece de flori recomandate este de până la discreția plantatorului.

Cea mai bună amplasare: Dormitorul

Plante perene chinezesti

Planta perenă chinezească este una dintre cele mai comune plante de uz casnic și pentru un motiv bun. Această plantă emite un conținut ridicat de oxigen si purifică spațiile interioare de substanțe chimice nocive, precum ar fi benzen, formaldehidă și alte toxine. După cum sugerează și numele său, este destul de populară în China, în special pentru eficiența ridicată în eliminarea poluanților dăunători din aer.

Recomandare și îngrijire: Acesteia îi prieste umbra completă, și trebuie doar să fie udată ocazional, cu un accent pe menținerea solului umed. Numărul de plante păstrate este la discreția proprietarului

Cea mai bună amplasare: Camera de zi

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    3 Comments

    1. Foarte utile sfaturi,multumesc!

    2. De acord cu ce scrieti,în general am citeva din această flori dar la comentarii,calități,efecte,puneti poza alaturi,,care plante chinezesti,,care e prima din lista,ca dupa nume n-o cunosc???

    3. Articolo forte interesant

    Comments are closed.