Pielonefrita este o forma de infectie urinara care poate avea cauze virale sau bacteriene. In multe cazuri, pielonefrita apare prima oara in uretra sau vezica si apoi se deplaseaza catre unul sau ambii rinichi. Aceasta infectie renala trebuie tratata imediat. In caz contrar, boala poate afecta permanent rinichii sau, in alte situatii, infectia se poate raspandi in tot corpul prin sange, lucru care pune viata pacientului in pericol.

Printre cele mai frecvente simptome de pielonefrita

sunt febra, insotita sau nu de frisoane,
varsaturile, greata,
durerea in partea din spate, in lateral sau in zona inghinala,
urinarea frecventa si posibil dureroasa si
urina decolorata.

Cele mai predispuse persoane la pielonefrita sunt femeile, in general, femeile insarcinate, copiii cu varsta sub 2 ani si persoanele cu varsta peste 60 de ani. Specialistii estimeaza ca pielonefrita afecteaza 15-17 din 10.000 de femei si 3-4 din 10.000 de barbati.

Medicii recomanda tratarea cat mai rapida a acestei infectii renale pentru a preveni deteriorarea permanenta a rinichilor sau raspandirea infectiei (sepsis) catre alte organe ale corpului. Fara interventia adecvata a medicilor, complicatiile care pot aparea produc probleme serioase de sanatate.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a oferit, în cadrul rubricii Leacul zilei, trei rețete pe care le pot face persoanele cu afecțiuni renale, în special cei cu pielonefrite.

„Astăzi voi oferi un leac pentru cei cu afecțiuni renale. Am văzut tot felul de oameni care au rămas cu rămășițe renale după covid, adică cu pielonefrită.

Această pielonefrită este o boală care, de altfel, se moștenește.

Pentru persoanele cu această afecțiune este recomandat sucul de ridichie neagră peste care se pun și 300 g de miere. Se iau câte 2 linguri înainte de masă și înainte de culcare.

Ceaiul de măceșe este iarăși foarte bun atunci când ai această afecțiune. Să bei acest ceai deja trebuie să fie ca un stil de viață.

Pepenele trebuie și el să fie nelipsit din dieta persoanelor cu această afecțiune.”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei, din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă