Descoperă

Băutura de primăvară care vă poate crește sistemul imunitar și reduce tensiunea arterială

Băutura de primăvară care vă poate crește sistemul imunitar și reduce tensiunea arterială. Sistemul imunitar reprezintă setul de mecanisme de apărare ale organismului împotriva actiunii a diversi factoricare ii pot influenta bunastarea.

Un sistem imunitar sănătos se bazează pe obiceiuri bune, cum ar fi o alimentație echilibrată și exerciții fizice făcute cu regularitate, dar este slăbit de obiceiurile nocive. Există și o băutură ce ne ajuta să avem sistemului imunitar crescut.

Primăvara se activează diferiți viruși și bacterii. Deci au nevoie de vitamina C.

Măceșele sunt bogate în vitamina C. De asemenea, conțin cantități mai mici și de vitamine A, B1, B2, E, P, K, acid nicotinic, care menține sănătatea țesuturilor și a organelor interne. Ceaiul de măceșe menține sănătoase căile urinare și rinichii.

În plus, acest decoct conține vitamina A, care întărește sistemul imunitar și are efect diuretic. Reține că băutura va ajuta la reducerea tensiunii arteriale la vârstnici.

Ceaiul de măceșe ajută la tratarea anemiei, deoarece măceșele conțin zaharuri, acid citric și malic, pectine și tanini, foarte utili în industria farmaceutică.

Măceșele sunt recomandate sub forma de ceai, sirop, marmeladă și vin. Acestea au zeci de beneficii pentru sănătate: tonifică,vitaminizează și remineralizează. Prin urmare, decoctul de măceșe este recomandat să fie consumat pentru tratarea anemie și afecțiunilor hepatice.

Ceaiul de măceșe poate ajuta la pierderea în greutate. Măceșele sunt bogate într-un antioxidant numit tilirozidă, care poate avea proprietăți de ardere a grăsimilor, potrivit dcnews.ro.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă