Socata este o băutură a copilăriei care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta are abilitatea de a curăța organismul de toxine și de a-l revigora. În plus, această băutură este recomandată persoanelor care suferă de anxietate și atacuri de panică, având proprietatea de a relaxa organismul.

Socata – o băutură care combate peste 50 de boli

Socata de casă, îndulcită cu miere sau stafide, este un remediu natural pentru multe afecțiuni. Aceasta are nenumărate efecte terapeutice, printre care detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfecţioase, diuretice şi expectorante.

Având proprietăți antiseptice şi antivirale, socata are abilitatea de a combate afecțiuni respiratorii precum bronşite, răceli, viroze, alergii, dar și boli renale şi urinare.

De asemenea, este de mare ajutor în cazul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus. Socata ajută la eliminarea apei din organism, curățând tractul gastro- intestinal, detoxifiind organismul și luptând contra constipației, datorită efectelor depurative.

Ajută la depășirea blocajelor emoționale, datorită efectelor euforizante. Astfel, persoanele care suferă de atacuri de panică sau de anxietate vor observa îmbunătățiri ale stării de spirit după ce consumă socată.

Rețetă socată de casă ca în copilărie, băutura miraculoasă a verii

Socata stimulează lactația

Femeile care doresc să alăpteze pot stimula lactația prin consumul de socată, datorită efectului galactogog. Specialiștii susțin că trebuie să se consume zilnic jumătate de litru de socată, timp de două săptămâni.

Socata ajută la menținerea sănătății inimii, diminuând riscul apariției infarctului miocardic prin scăderea nivelului de colesterol LDL și trigliceride.

Fiind bogată în flavonoide și bioflavonoide precum antocianine, quercetina si isoquercitrin, socata are proprietăți antivirale. Socata este bogată și în acid clorogenic, responsabil cu reducerea simptomelor cauzate de alergii și reglarea nivelului glucozei din sânge. De asemenea, acidul eritrodiol si acidul oleanolic au propietăți antiinflamatoare și analgezice.

Florile de soc favorizează sudorația, contribuind la combaterea febrei, a stărilor gripale, a răcelilor, laringitei și bronșitei. În plus, susțin sistemul imunitar în perioada răcelilor, fiind recomandate copiilor și persoanelor vârstnice care au sistemul imunitar scăzut.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă