Cu siguranţă că ai multe întrebări legate de cazinouri, mai ale pe cele legate de profiturile acestora. Şi cum profituri înseamnă în majoritatea cazurilor pierderi pentru jucători, te întrebi adesea cum se face că întotdeauna cazinoul câştigă şi jucătorii îşi epuizează rapid bugetele de joc.

Sunt anumite secrete care duc în această direcţie sau poate pur şi simplu aşa stă în firea lucrurilor? Cert este faptul că orice cazino este unul profitabil pentru că ştie să aplice câteva tactici de natură să îi aducă aceste venituri, tactici despre care vom detalia în rândurile următoare.

Cazinourile se folosesc de psihologie

Dacă ai selectat Vlad Cazino online înseamnă că eşti atras de multitudinea de oferte care te aşteaptă aici dar şi de faptul că această platformă este 100% românească. Şi nu ai nimic de reproşat din acest punct de vedere, oferta este una completă şi pentru toate gusturile. Constaţi încă de la început că eşti atras de prezentarea paginii de start în culori vii, de natură să îţi atragă instantaneu atenţia. Şi începi uşor uşor să intri în ofertă să şi să îţi alegi de acolo jocul unde doreşti să îţi testezi şansa.

Dar, există un truc psihologic care să te facă să rămâi timp îndelungat pe jocul preferat şi dacă există cum funcţionează? Este foarte clar încă de la început ca o coloristică bogată este de natură să ne atragă privirea şi să ne facă în acelaşi timp curioşi.  Alegi joc după joc şi în acest demers de a-l găsi pe cel mai potrivit pentru tine constaţi că deja ai epuizat o bună parte din bugetul personal de joc. Este dacă vrei ceva similar cu dispunerea produselor dintr-un supermarket, cele mai scumpe sunt poziţionate pe rafturile superioare, astfel încât să le zăreşti din prima.

Lipsa ceasurilor și atmosfera unică

Deşi ai şi alte produse mai ieftine şi de aceeaşi calitate, nu te apleci să le studiezi, ci alegi întotdeauna să le cumperi pe cele aflate în raza ta vizuală. Este foarte limpede că şi aceste magazine se folosesc de tactici psihologice, aşa că de ce un cazino nu ar face la rândul lui acest lucru?

Uităm prea adesea că un cazino nu este altceva decât o afacere ca oricare alta. Poate că în mediul online nu realizezi aceste trucuri psihologice dar într-un cazino real acestea se pot identifica mult mai repede. O să îţi amintim faptul că într-un cazino real lipsesc ceasurile de pe perete tocmai pentru că tu să petreci cât mai mult timp la o masă de joc. Ai observat şi că geamurile sunt fumurii şi nu îţi permit să vezi în exterior, aşa că nu îţi vei da seama dacă este noapte sau zi.

Sau băuturile alcoolice gratuite cu care eşti îmbiat încă de la intrare, nu crezi că au şi ele un rol bine stabilit? Este clar, se face totul la nivel psihologic din partea unui cazino pentru a te face să renunţi la o oarecare prudenţă şi să te abandonezi în acest fel jocului.

Avantajul casei diferă de la un cazino la altul

Indiferent că eşti fan de cazino online sau real, vei avea parte în ambele situaţii de aceleaşi jocuri. În mediul online predomină mii de titluri de păcănele şi sute de versiuni ale jocurilor de masă, număr pe care nu îl vei întâlni în cazinourile fizice.

Dar acestea din urmă suplinesc prin amenajările de lux opulent care le caracterizează şi prin posibilitatea de a interacţiona la propriu cu alţi jucători. Dar oriunde ai alege să joci, trebuie să ştii care este marginea de casă pe care orice joc de cazino o impune.

Dacă nu ştii acest lucru până acum, marginea de casă este procentul din fiecare pariu depus la o masă de joc care se transformă în profit pentru cazino. Chiar dacă accesezi un joc online sau dintr-o locaţie fizică, trebuie să te informezi despre această caracteristică tehnică.

În mediul online această informaţie ar trebui să fie afişată ori de câte ori accesezi un joc, în butonul de informaţii pe care acesta îl are ataşat. Dacă nu are această informaţie atunci poţi intra pe site-ul producătorului şi să afli care este procentul de margine de casă cu care jocul este construit.

În cazinourile fizice lucrurile sunt mult mai simple, fiecare dealer are obligaţia să îţi răspundă la orice întrebare legată de joc, deci o să afli rapid ce margine de casă are jocul pe care acesta îl deserveşte. Şi odată ce ştii procentul, îţi poţi face o idee despre şansele reale de câştig pe care le ai.

Avantajul casei

De exemplu jocul de blackjack este considerat a fi cel mai ofertant joc de cazino prin prisma marginii de casă mici pe care o are. Situată undeva peste 1%, în funcţie de varianta de joc pe care cazinoul o oferă poţi avea o margine de casă chiar de sub 0,5%.

Poate părea puţin, dar acest lucru se traduce pentru tine în şanse reale de a te ridica de la masa de blackjack victorios. Ai şanse de 99,5% să faci acest lucru şi aceasta se întâmplă tocmai datorită procentului mic care caracterizează marginea de casă.

Poţi spune că în acest caz cazinoul merge pe trucuri psihologice care să te facă să te aşezi la masa cu cel mai mare procent de margine de casă? Este posibil, dacă nu eşti informat, dar dacă ştii să pui întrebarea adecvată vei ştii să faci întotdeauna alegerea oportună pentru tine.

De aceea nu te aşeza din prima la o masă de joc cu care nu eşti familiar, întreabă despre marginea de casă oferită dar şi despre mizele minime şi maxime pe care jocul le impune. Şi dacă nu îţi convine ce afli, ai întotdeauna opţiunea să alegi un alt cazino şi un joc care să-ți îndeplinească dorinţele tale de jucător.

Concluzie

Trebuie să recunoaştem că orice cazino are secretele sale prin care îşi atrage un număr cât mai mare de jucători. Dar dacă ele se folosesc de psihologie să îşi mărească veniturile este cazul că tu să contraataci prin informare. Aşează-te la o masă unde marginea de casă este mică, joacă responsabil şi în mod cert că vei avea o experienţa de joc benefică.

 

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agromedia