Veste bună pentru proprietarii de păduri. Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat că a fost aprobat un buget de 465 de euro pentru fiecare hectar de pădure ce este finanțat din PNRR.

Se acordă subvenții de 465 de euro/hectar/an

“Prin noul Cod Silvic a fost aprobată metodologia de calcul a cheltuielilor destinate asigurării serviciilor silvice pentru suprafeţele de fond forestier de maxim 30 de hectare, inclusiv. Prin această modificare au fost aduse sub pază peste 292.000 de hectare de terenuri forestiere. Săptămâna trecută, în şedinţa de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă prin care aprobăm măsurile pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

S-a dat undă verde extinderii consistente a suprafeţei pădurilor din această ţară. Toate pădurile care se vor realiza prin PNRR, pe baza acestei Ordonanţe, după plantare vor avea parte de o subvenţie pentru sechestrarea de carbon de 465 de euro/hectar/an. Este o sumă care cu siguranţă va da un nou avânt acestei activităţi de plantare. Aceste prevederi legislative nu existau şi nu au venit din partea USR, ci din partea Guvernului, a Ministerului Mediului.

În plus, cei care iau decizia de a înfiinţa o pădure de la zero, vor beneficia de o finanţare de 100% pentru plantarea în sine şi timp de 20 de ani putem să asigurăm o finanţare pentru sechestrarea de carbon”, a afirmat Tanczos.

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *