Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni ale lunii aprilie, în majoritatea regiunilor țării.

Prognoza meteo 11 – 24 aprilie 2022

Prognoza ANM Muntenia

Primele zilei ale perioadei aduc vreme rece, încărcate de precipitații. Spre data de 15, 16 aprilie, temperatura va ajunge la maxima de 22 de grade în timpul zilei. Pe 18 și 19 aprilie, vremea se va răci ușor, urmând să crească iar, în apropierea Paștelui. Precipitațiile vor fi așteptate în jurul zilelor de 17, 18 aprilie.

Prognoza ANM Oltenia

În prima parte a perioade menționate, temperatura înregistrată va fi rece pentru acest moment al anului, suferind o ușoară încălzire în data de 16 aprilie. Pe timpul nopții, temperaturile înregistrate vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar precipitații se vor înregistra în intervalul 16 – 19 aprilie.

Prognoza ANM Dobrogea

Zilele de 11, 12 și 13 aprilie vor aduce temperaturi maxime cuprinse între 11 și 13 grade și minine cuprinse între 3-4 grade Celsius. În weekend-ul 15-17 aprilie, vremea se va încălzi, însă, în zilele următoare, sunt așteptate precipitații și temperaturi mai scăzute.

Prognoza meteo Moldova

Primele zile ale perioadei menționate aduc vreme rece în Moldova, cu maxime cuprinse în jurul limitei de 12 grade și cu minime cuprinse între 0 – 2 grade Celsius. În zilele de 15, 16 aprilie, vremea se va încălzi, ajungând la 20 de grade, însă va scădea în zilele următoare. În perioada 16- 24 aprilie vor fi înregistrate precipitații.

Prognoza meteo 11 - 24 aprilie pe regiuni. Vreme rece și ploi în toată țara

Ploi în toată țara după 16 aprilie

Vremea în Maramureș

La începutul perioadei se vor înregistra în timpul zilei în jur de 10 grade Celsius, iar, începând cu data de 15 aprilie, vremea se va încălzi, ajungând la 20 de grade Celsius în timpul zilei. În intervalul 16 – 24 aprilie sunt așteptate ploi.

Prognoza ANM Transilvania

În această zonă a țării se înregistrează temperaturi mici în prima parte a perioadei, cu maxime diurne de 9 grade Celsius și nocturne de -3…-2 grade Celsius. Temperaturile diurne vor urca până la 20 de grade în zilele următoare. După 16 aprilie, sunt așteptate precipitații și în Transilvania.

Vremea în Crișana 

Deși vremea în primele zile ale perioadei este rece, cu maxime de 10, 11 grade Celsius, în Crișana se va încălzi după data de 15 aprilie, însă doar pentru câteva zile. În perioada 17 – 19 aprilie, în timpul nopții se vor înregistra 2…3 grade Celsius și precipitații după data de 16 aprilie.

Vremea în Banat

Până pe data de 15 aprilie, temperaturile maxime vor fi de 11 grade în timpul zilei, urmând să ajungă la maxime de 22, 23 de grade Celsius. Spre perioada 18 – 20 aprilie, temperaturile vor scădea din nou până la 12 – 13 grade Celsius. Sunt așteptate precipitații în intervalul 16 – 24 aprilie.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *