Rețete

Salata de gogonele pentru iarna. Excelente ca garnitura pentru orice fel de mancare

La sfârșitul sezonului, gospodinele se întreabă: ce să facă cu roșiile care nu au avut timp să se coacă – și nu vor avea timp, pentru că vine frigul?

E simplu! Strângem resturile recoltei și facem o salată de tomete verzi (gogonele) pentru iarnă. Este delicioasă!

Ingrediente:

Rosii – 3 kg.

Ardei gras – 3 buc.

Ardei iute – 2 buc.

Usturoi – 2 capete.

Marar – 1 legatura

Patrunjel – 1 legatura

Leustean – 1 legatura

Ulei – 200 de mililitri

Otet 9% – 100 de mililitri

Zahar – 100 de grame

Sare – 3 linguri

Mod de preparare:

Spalam rosiile si le taiem in patru.

Taiem ardeii iuti si pe cei grasi.

Tocam usturoiul, mararul, leusteanul si patrunjelul si le adaugam la restul legumelor.

Adaugam zahar, sare, ulei si otet si amestecati.

Dupa am amestecat, puneti o fargurie mai mere desupra si peste ea puneti un bidon de apa sau ceva greu.

Lasati sa stea peste noapte la loc racoros si apoi puneti in borcane si depozitati.

Pestru siguranta le puteti steriliza cateva minute in apa clocotita.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete