La sfârșitul sezonului, gospodinele se întreabă: ce să facă cu roșiile care nu au avut timp să se coacă – și nu vor avea timp, pentru că vine frigul?
E simplu! Strângem resturile recoltei și facem o salată de tomete verzi (gogonele) pentru iarnă. Este delicioasă!
Ingrediente:
Rosii – 3 kg.
Ardei gras – 3 buc.
Ardei iute – 2 buc.
Usturoi – 2 capete.
Marar – 1 legatura
Patrunjel – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Ulei – 200 de mililitri
Otet 9% – 100 de mililitri
Zahar – 100 de grame
Sare – 3 linguri
Mod de preparare:
Spalam rosiile si le taiem in patru.
Taiem ardeii iuti si pe cei grasi.
Tocam usturoiul, mararul, leusteanul si patrunjelul si le adaugam la restul legumelor.
Adaugam zahar, sare, ulei si otet si amestecati.
Dupa am amestecat, puneti o fargurie mai mere desupra si peste ea puneti un bidon de apa sau ceva greu.
Lasati sa stea peste noapte la loc racoros si apoi puneti in borcane si depozitati.
Pestru siguranta le puteti steriliza cateva minute in apa clocotita.