Scumpirile uriaşe se simt în fiecare zi, în tot ce cumpărăm. Un kg de cârnaţi sau un kg de brânză a ajuns să coste 50 de lei, în unele pieţe din Capitală. Mulţi dintre cei cu venituri mici nici nu se pot apropia. Micul cu muştar este tot mai mic şi mai scump, iar un sandwich cu câteva felii de salam a ajuns 6 lei, în unele magazine.

Banalul sandwich cu 4, 5 felii de salam de Sibiu a ajuns să coste cel puţin 6 lei în unele magazine din Capitală.

Cine vrea să cumpere un kg de cârnaţi va plăti 50 de lei, iar un kg de telemea veche de oaie a ajuns să coste 48 de lei, într-o piaţă din Bucureşti.

Un kilogram de ardei kapia româneşti costă şi 11 lei în unele magazine. Iar în plin sezon, un kg de roşii autohtone se vinde şi cu peste 6 lei.

Oamenii cu venituri reduse nici nu se pot apropia de anumite produse
La carmangerii, un kilogram de carne de vită costă acum 40 de lei kg, mai mult cu aproape 40% faţă de anul trecut.

“Preţurile depind de domeniu. De exemplu, la porcine preţul a crescut pentru că nu mai sunt ferme la noi în ţară şi foarte multe vin de afară, iar preţul este dictat de acolo. Vită şi oaie nu se mai găseşte, sau e din ce în ce mai greu de procurat. La vită şi la oaie, e undeva la 35- 40% faţă de anul trecut”, spune Ionuţ Anghel, proprietar carmangerie.

Cât costă acum patru mici

În pieţe, barometrul inflaţiei este micul, iar acum, patru mici au ajuns să coste cât un kilogram de carne, adică 16 lei.

Magazinele au redus preţurile de la raft afişând doar preţurile pe suta de grame. Cel puţin la nivel psihologic oamenii sunt mai liniştiţi când văd sumele.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.