Când vine vorba de pătrunjel, cele mai importante etape sunt semănarea și creșterea.
Mulți grădinari nu știu că prima recoltă nu este și ultima recoltă.
Însă, pentru a obține măcar 3 recolte, trebuie să tăiem firele atunci când ajung la lungimea de 15-20 de cm, păstrând 4 cm de tulpină.
Păstrăm toate firele din mijloc, întrucât aceste fire își vor asuma rolul de a susține pătrunjelul.
În lipsa lor, culturile se vor usca.
Procedând la fel, pe parcursul unui sezon se pot face 3 sau 4 rezerve de pătrunjel pentru iarnă.
După tăierea corectă, așa va arăta pătrunjelul
Verdeața tăiată o adunăm într-un vas, o spălăm, îndepărtăm tulpina lungă și dăm la congelator doar frunzele.
După ce terminăm cu lucrările de tăiere, este foarte important să udăm patul de pătrunjel și să-l fertilizăm cu humat de potasiu.
Cu această metodă, ne vom putea bucura de fire noi deja peste 1 săptămână.
Spor la grădinărit!