Descoperă

Prognoză meteo Decembrie 2021. Când vor începe ninsorile

Prognoză meteo Decembrie 2021. Când vor începe ninsorile
Prognoză meteo Decembrie 2021. Când vor începe ninsorile

Luna decembrie, prima lună de iarnă, ne va întâmpina, în acest an, cu temperaturi mult mai calde decât normalul perioadei, anunță meteorologii, în majoritatea țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Vremea pe săptămâni Decembrie 2021

Săptămâna 30 noiembrie 2021 – 6 decembrie 2021

Pentru majoritatea regiunilor, valorile termice se apropie de normalul intervalului, însă, în regiunile extracarpatice, vremea va fi mult mai călduroasă decât în mod obișnuit.

În munții Apuseni și nordul extrem al țării, în special în zona intracarpatică, se vor înregistra cantități de precipitații excedentare. În restul regiunilor, precipitațiile se încadrează în intervalul normal al perioadei.

Săptămâna 6 decembrie 2021 – 13 decembrie 2021

Cele mai puțin normale temperaturi, peste media perioadei, se vor înregistra în zonele extracarpatice. Local, în zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare. În restul regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest moment al anului.

Săptămâna 13 decembrie 2021 – 20 decembrie 2021

În acestă săptămână, valorile termice și cantitățile de precipitații vor fi normale pentru intervalul respectiv.

Săptămâna 21 decembrie 2021 – 28 decembrie 2021

În toate regiunile țării, valorile termice medii înregistrate vor fi peste cele specifice acestei perioade a anului. Local, în zonele de nord-est al României, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

În restul regiunilor, cantitatea de precipitații va fi normală pentru acest interval.

Prognoză meteo Decembrie 2021. Când vor începe ninsorile

Unde vor începe ninsorile în luna Decembrie 2021

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, a anunțat ANM.

În majoritatea regiunilor, ninsorile se lasă așteptate în prima lună de iarnă. La munte, precipitațiile vor fi mixte în primele zile ale lunii decembrie, urmând să se transforme în ninsori moderate cantitativ în intervalul 3- 9 decembrie.

Meteorologii avertizează că se poate depune, totuși, un strat de zăpădă.

Către cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, se vor înregistra cantități nesemnificative de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Transilvania, Maramureș, Moldova, Muntenia și Oltenia.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă