Prognoza meteo ANM! Florinela Georgescu, director executiv ANM, a oferit informații cu privire la temperaturile la care se pot aștepta românii în următoarele zile.

Prognoza meteo ANM! Luna octombrie va începe în curând, însă vara nu pare să vrea să plece. Meteorologii anunță caniculă în weekend, mai precis, ne putem aștepta la temperaturi maxime de 36 de grade la umbră.

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a explicat la Digi24 că în perioada următoare vor fi temperaturi peste cele normale în întreaga țară. Conform meteorologilor, luna septembrie a acestui an este a doua cea mai călduroasă din ultimii 60 de ani.

Reprezentantul ANM a precizat că temperaturile vor crește. Căldura va fi predominantă în sudul țării, acolo unde vor fi cu aproape 10 grade Celsius peste tipicul perioadei de toamnă.

„În zilele următoare așteptăm ca temperaturile să mai crească. Probabil, cel mai cald va fi sâmbătă, când în partea de sud a țării temperaturile maxime vor depăși 34-35 de grade Celsius, pe arii destul de extinse. Aceste valori sunt aproape cu 10 grade mai ridicate decât ar fi firesc în această perioadă”, anunță Georgescu.

În mod normal, România ar trebui să traverseze o perioadă cu temperaturi cuprinse între 20-26 grade Celsius.

„Normalul la sfârșit de septembrie ar fi temperaturi maxime între 20 și 26 de grade. Noi ne așteptăm la maxime vineri, mai ales sâmbătă, dar și duminică, care să pornească de la 28-30 de grade în majoritatea regiunilor și să ajungă spre 34-35 de grade Celsius, poate izolat chiar mai mult în partea de sud a teritoriului”, conform directorului executiv ANM.

Meteorologul a anunțat că luna septembrie este, potrivit statisticilor, a doua cea mai călduroasă lună septembrie din ultimii 60 de ani.

Meteorologul a subliniat, de asemenea, că și săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi peste media obișnuită.

Referitor la posibilitatea furtunilor, meteorologul a menționat că, în perioada următoare, vom avea puține precipitații, cel puțin până luni. Totuși, pentru săptămâna viitoare, nu se așteaptă prea multe ploi, posibil doar în zonele montane și în partea de vest, și acestea pe arii restrânse.

„Este foarte posibil să avem perioade de vacanță și în luna octombrie. Estimările pe durată mai lungă arată probabilitatea să ne menținem cu un regim al temperaturilor peste normal și în mare parte a lunii octombrie. Ar putea fi o lună cu mai puține ploi decât perioada anterioară”, a spus Florinela Georgescu.

Meteorologul i-a încurajat pe oamenii să profite de căldura acestui sfârșit de săptămână pentru a face activități în aer liber. Acesta ar putea fi unul dintre ultimele weekenduri cu temperaturi ridicate.

„Probabil că este cam ultimul, poate penultimul weekend cu vreme de plajă”, a conchis Florinela Georgescu, director executiv ANM, la Digi24.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *