Descoperă

Prognoza ANM: ger și ninsori abundente pentru următoarea perioadă. Codul Galben de ninsori afectează mai multe județe

Prognoza ANM: ger și ninsori abundente pentru următoarea perioadă. Codul Galben de ninsori afectează mai multe județe
prognoza meteo, ninsori, cod galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că mai multe județe sunt sub atenționare de cod galben de ninsori. Stratul de zăpadă consistent, dar și intensificările vântului au început să afecteze partea de sud de a țării încă de ieri, 10 ianuarie, continuând și astăzi.

Stratul de zăpadă depus va fi consistent

Codul galben a fost emis pentru sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali.

”În intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00 vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15…30 l/mp.

Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei”, susțin specialiștii ANM.

Prognoza pentru următoarele săptămâni ale lunii ianuarie arată temperaturi foarte scăzute, de până la minus 18 grade, conform ANM.

Prognoza ANM: ger și ninsori abundente pentru următoarea perioadă. Codul Galben de ninsori afectează mai multe județe

Meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute până pe 20 ianuarie

Vremea în zonele de munte 11-24 ianuarie

Temperaturile maxime în zonele muntoase vor ajunge la minus 3-5 grade, în timp ce valorile minime vor atinge -8 grade. Meteorologii anunță o vreme geroasă, iar în perioada 14-20 ianuarie, temperaturile minime pot ajunge și până la -18 grade. După data de 20 ianuarie, temperaturile vor crește treptat, cu minime de aproximativ minus 10 grade.

Vremea în Muntenia 11-24 ianuarie

Vremea va avea temperaturi pozitive în timpul zilei în această zonă a țării, cu o maximă de 1 grad. Pe timpul nopții, temperatura va fi de -1 grad până pe 14 ianuarie când va scădea dramatic. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -10 grade, iar cele maxime între -4 și -7 grade. După data de 20 ianuarie vremea se va încălzi ușor, temperaturile minime vor fi cuprinse între -6.. -8 grade.

Vremea în Dobrogea 11-24 ianuarie

Vremea va fi blândă în primele zilei ale perioadei, cu maxime de până la 4 grade și minime de 2 grade. În perioada 15-20 ianuarie, temperaturile minime vor ajunge la -10 grade, iar cele maxime la -5 grade. După 20 ianuarie, se vor semnala precipitații.

Vremea în Oltenia 11-24 ianuarie

În Oltenia temperaturile în prima parte a intervalului vor fi cuprinse între 2-3 grade pe timpul zilei, iar pe timpul nopții vor ajunge la -2.. 0 grade. După data de 14 ianuarie, temperaturile vor fi negative atât ziua (-7…-3 grade), cât și noaptea (-15…-13 grade). După 20 ianuarie, temperaturile vor crește treptat.

În Transilvania se vor întregistra minime de până la -18 grade

Vremea în Moldova 11-24 ianuarie

Valorile maxime întregistrate până pe 14 ianuarie vor fi cuprinse între 0…1 grad, în timp ce valorile minime vor fi de -3 grade. Vremea geroasă din perioada 14-20 ianuarie va afecta și această zonă a țării, cu temperaturi maxime cuprinse între -8…-4 grade și minime de -15 și -10 grade. La începutul intervalului se vor semnala precipitații local însemnate cantitativ.

Vremea în Transilvania 11-24 ianuarie

În primele zile ale intervalului, vremea se va arăta mult mai blândă față de perioada 14-20 ianuarie, cu temperaturi maxime de 0…1 grad și minime în jur de -3 grade. În schimb, după ce vremea se răcește, temperaturile minime vor fi cuprinse între -18 și -10 grade, iar cele maxime între -8 și -4 grade. După ce vremea se va încălzi, temperaturile vor fi cuprinse între -10 și -7 grade pe timpul nopții și dimineții și vor ajunge până la -2 grade în timpul zilei.

Vremea în Banat și Crișana 11-24 ianuarie

Temperaturile din Banat și Crișana vor ajunge, în primele zilei ale perioadei menționate la o maximă de 2 grade și la o minimă de -4…-2 grade. În perioada 14-20 ianuarie, temperaturile vor ajunde la temperaturi cuprinse între -6..-4 grade în timpul zilei, iar, în timpul nopții la -15..-12 grade. După 19 ianuarie cresc și șansele de precipitații.

Vremea în Maramureș 11-24 ianuarie

Până pe data de 16 ianuarie, temperaturile vor fi blânde în zona Maramureșului, cu maxime de 2 grade și minime de -3…-2 grade. Între 16 și 18 ianuarie, temperaturile vor ajunge până la -15 grade în timpul nopții, și până la -8 grade în timpul zilei.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă