Știri Agricole

Președintele Iohannis atrage atenția despre impactul climei asupra agriculturii: ”Nimeni nu poate să nege schimbările climatice”

Președintele Iohannis atrage atenția despre impactul climei asupra agriculturii: ”Nimeni nu poate să nege schimbările climatice”
Președintele Iohannis atrage atenția despre impactul climei asupra agriculturii: ”Nimeni nu poate să nege schimbările climatice”

Președintele României, Klaus Iohannis, a discutat, în cadrul unei vizite la Parcul Natural Comana, despre fenomenele meteo extreme care au avut loc în ultima perioadă.

Președintele Iohannis: „Am avut multe fenomene meteo ieșite din comun”

Președintele Iohannis a dorit să atragă atenția populației cu privire la vremea capricioasă, declarând că ”nimeni nu poate să nege schimbările climatice”.

De asemenea, șeful statului a discutat și despre importanța măsurilor de combatere a schimbărilor climatice, dorind să tragă un semnal de alarmă pentru toți locuitorii României.

„Avem mai multe astfel de zone protejate. Vreau să trag un semnal de alarmă. Vreau să subliniez acest lucru. Trebuie să ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice. Când avem ploi torențiale zonele de pădure rețin apa. Nimeni nu poate să nege schimbările climatice. Chiar și noi am avut foarte multe fenomene meteo ieșite din comun. Am avut inundații grave. Trebuie să conștientizăm importanța extraordinară a măsurilor care vin să combată schimbările climatice”, a declarat Klaus Iohannis, conform agrointel.ro.

Președintele Iohannis atrage atenția despre impactul climei asupra agriculturii: ”Nimeni nu poate să nege schimbările climatice”

După ce, în 2020, culturile au fost afectate de seceta pedologică, în 2021 sectorul agricol a fost afectat de ploile torențiale, de grindină și de furtunile puternice din primele luni ale sezonului cald.

Raportul ONU din 2021 catalogat drept „Cod roşu pentru omenire”

De asemenea, după publicarea celui de-al șaselea raport IPCC cu privire la schimbările climatice, președintele Iohannis a comunicat despre importanța unei acțiuni naționale, europene și internaționale.

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi! Magnitudinea, precum şi ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acţiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii şi măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora”.

Este nevoie să acţionăm ferm, coordonat la nivel naţional, european şi internaţional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare,” a comunicat Klaus Iohannis pe o rețea de socializare.

Conform raportului ONU, în ultimii cinci ani s-au întregistrat cele mai crescute temperaturi din 1851 și până acum, declarând că, în curând, omenirea va fi martoră la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie”.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    1 Comment

    1. Roman Egon
      12 Februarie 2017 ·
      Este bine sa stim despre multinationalele din Romania:
      Potrivit unui document oficial INS numarul total de firme active din economie (industrie, constructii, comert si servicii) controlate de multinationale este de circa 30.000 de companii.
      Atentie – dintre acestea 30 de companii cu capital majoritar strain acopera aproape 80 % din cifra de afaceri a companiilor din industrie din Top 100 !
      Industria are in total 34 de piete clasificate (CAEN Rev. 2 cu 2 cifre). Dintre acestea:
      25 piete, adica 73,4 % au ca lideri companii cu capital majoritar strain
      21 piete, adica 61,8 % au doua companii din Top 3 cu capital majoritar strain
      15 piete, adica 44,11 % au Top 3 format integral din companii cu capital majoritar strain.
      Din perspectiva exportului, in Top 100 exportatori, care acopera circa 52 % din exporturile totale ale Romaniei, 96 de companii au capital majoritar strain.
      Ponderea cea mai mare o au firmele din Germania.
      Va las pe voi sa trageti concluzii cam cine dicteaza in Romania.

    Comments are closed.