In ultimele zile v-am propus o serie de retete de dulciuri care mie mi-au ramas in minte pentru gustul special pe care il are fiecare reteta in parte si pentru usurinta cu care se pot prepara acestea. Lista continua cu aceasta reteta pe care o stiu de la bunica mea si cu care ma cucerea de fiecare data cand o gatea.
Ingrediente necesare:
330 grame de faina
180 grame de margarina
200 grame de nuca maruntita
10 grame zahar vanilat
50 ml apa minerala
1 praf de copt
250 grame de gem de prune
120 grame zahar
20 ml suc de lamaie
putina sare
Pasii pentru preparare:
Bateti margarina ( taiata cubulete ) impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si sarea, apoi adaugati praful de copt impreuna cu sucul de lamaie si apa minerala si amestecati timp de 2 minute.
Cerneti faina si amestecati-o impreuna cu 100 grame de miez de nuca, dupa care puneti peste compozitia obtinuta anterior si amestecati pana obtineti un aluat care nu se lipeste.
Luati o tava si acoperiti-o cu hartie de copt, dupa care impartiti aluatul in 4 si luati o bucata din cele patru si puneti-o uniform in tava, folosindu-va doar mainile. Maruntiti restul de nuca ramasa si puneti-o impreuna cu gemul de prune peste aluatul din tava. Dati pe razatoare restul de aluat ramas si puneti tava la cuptor la 180 de grade timp de 30 – 35 minute. Dupa ce se raceste complet, se poate taia si se consuma.