Pentru această metodă aveți nevoie de o soluție din 2 l de apă, 3 linguri de amidon, 2 linguri de semințe de morcov. În plus, veți avea nevoie și se o pâlnie și de o sticlă de plastic de 2 L.

Primul pas este pregătirea soluției de amidon.

Într-o cană de apă aflată la temperatura camerei dizolvați amidonul, apoi turnați soluția într-o oală cu apă clocotită – apa rămasă din cei 2 L.

Amestecați continuu, până amidonul se dizolvă complet și soluția se adună sub formă de picături și cad liber de le lingură.

Turnați soluția rece în sticla de plastic, adăugați și semințele în ea, închideți sticla și agitați-o ca semințele să se răspândească uniform.

Pe parcela gata pregătită și irigată, turnați uniform conținutul sticlei de-a lungul rândurilor.

Frecvența plantării morcovului va depinde direct de viteza turnării și de grosimea jetului.

În cazul în care veți face pauze în timpul acestui proces, va trebui să agitați din nou sticla.
După ce umpleți rândurile, acoperiți semințele cu pământ.

Folosind această metodă, nu doar că veți obține răsărirea rapidă și veți evita rărirea, ci veți crea și un microclimat deosebit pentru morcovi.

Spor la grădinărit!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *