În preajma sărbătorilor, fiecare dintre noi simte o diferență în atmosfera din jurul nostru, chiar dacă nu putem explica exact ce anume se schimbă. Potrivit adepților principiilor Feng Shui, aceste momente speciale, încărcate de semnificație și emoție puternică, creează un flux mai mare de energii pozitive.

Dacă, în aceste perioade, ne înconjurăm de anumite talismane, vom avea de câștigat. Un exemplu este planta banilor – castanul Guiana sau castanul Malabar – care poate fi adusă în casă de Paște pentru a aduce noroc la bani.

Plantele au un rol special în orice spațiu și în ultimii ani au devenit preferatele designerilor de interior pentru a oferi nu doar o pată de culoare, ci și senzația de „acasă”. Atunci când alegem plantele, trebuie să fim atenți nu doar la nevoile lor (expunerea la lumină naturală, umiditate, frecvența cu care trebuie udate), ci și la beneficiile pe care ni le-ar putea aduce. Potrivit filosofiei Feng Shui, anumite plante pot debloca sau amplifica unele energii pozitive, unele având chiar capacitatea de a aduce noroc și câștiguri financiare.

Aceste energii benefice par să fie amplificate în perioadele de sărbătoare. Cu doar câteva zile înainte de Paște, cel mai important eveniment din an pentru creștinii din întreaga lume, încă mai avem timp să dăm o fugă până la cea mai apropiată florărie pentru a cumpăra și aduce acasă planta ce ne poate aduce noroc la bani.

Pentru a crește arborele banilor, trebuie să-i asigurați un climat și o atenție corespunzătoare. Această plantă tropicală, originară din America Centrală și de Sud, poate atinge în mod normal 20 de metri înălțime, dar ca plantă de apartament poate fi crescută ca un arbust, cu frunze palmate verzi deschise strălucitoare, care pot crește până la 30 de centimetri lungime. Arborele banilor este o plantă ușor de crescut, dar trebuie udat regulat și cu generozitate pe perioada verii, iar în perioada de creștere, adică lunile calde, trebuie tratat frecvent cu îngrășământ.

Alte plante, cum ar fi bambusul, busuiocul, levănțica și lavanda sunt și ele cunoscute ca fiind aducătoare de bani și pot aduce prosperitate financiară și protecție împotriva energiilor negative în locuințele în care cresc.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă