Unele flori protejează împotriva umezelii și a condensului.

Cel mai rău este că umiditatea duce la formarea de ciuperci și mucegai, care trebuie îndepărtate cu substanțe chimice. Pentru a economisi timp, puteți rezolva problema cu ajutorul unor flori.

Crinii

Aceste plante absorb umiditatea prin frunzele lor. Prin urmare, cu cât frunzele lor sunt mai mari, cu atât mai eficientă va fi lupta împotriva umidității ridicate și a mucegaiului. Crinul este, de asemenea, excelent pentru a face față toxinelor din aer.

Iedera

Această floare poate fi așezată nu numai pe pervazul ferestrei, ci și în orice încăpere umedă – în baie sau în bucătărie. Ea absoarbe benzenul, formaldehida și alte substanțe periculoase pentru sănătate.

Palmierul de curmale

Singurul dezavantaj este creșterea necontrolată a plantei. Dar, pe de altă parte, palmierul, împreună cu umiditatea ridicată, va absorbi substanțele toxice care sunt eliberate de obiectele de interior, acoperiri și materiale de finisare.

Sansevieria

Se mai numește și planta șarpe. Se descurcă bine cu condensul, dar va trebui să creați o serie de condiții pentru creșterea și dezvoltarea sa – lumină și căldură. Prin urmare, pentru o baie întunecată, această floare nu este cea mai potrivită opțiune.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.