Trucuri și sfaturi

Ora potrivită pentru udarea plantelor. Regula de aur respectată cu sfințenie de experții în grădinărit

Atunci când nu sunt udate corect, plantele din grădină au de suferit, motiv pentru care este bine să știm cum și în ce moment este indicat să le oferim apă.

În lunile de vară, plantele din grădină au nevoie de foarte multă atenție, mai ales când vine vorba despre udare.

În perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, plantele pot avea mult de suferit, dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

Pe lângă protejarea de boli și dăunători, plantele au nevoie să fie udate corect, astfel încât să se poată dezvolta armonios.

De multe ori, pasionații de grădinărit fac anumite greșeli care afectează culturile, motiv pentru care este bine să știm cum și în ce moment este bine să udăm plantele.

În primul rând, plantele nu trebuie să fie udate în timpul zilei, când soarele este puternic, iar temperaturile sunt ridicate.

Astfel, udarea trebuie să fie realizată seara sau dimineața devreme, pentru că solul nu este fierbinte, iar plantele nu vor suferi un șoc termic.

Potrivit specialiștilor, cel mai bun moment pentru udare este între 05:00 și 07:00, pentru că în acest interval plantele asimilează cel mai bine apa, dar și nutrienții din sol.

Mai mult, udarea frunzelor trebuie să fie evitată, deoarece, în lumina soarelui, acestea ar putea dezvolta arsuri.

Udarea directă a frunzelor poate duce la dezvoltarea anumitor boli. Este mai bine să udați la baza plantelor, astfel încât apa să ajungă direct la rădăcini.

De asemena, udarea superficială poate încuraja dezvoltarea rădăcinilor la suprafață, făcând plantele mai vulnerabile la secetă.

Este important ca udarea să se realizeze în jurul plantei, astfel încât apa să poată fi distribuită uniform.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.