Descoperă

O casă a fost luată cu totul de ape în județul Bihor. Ce pagube s-au înregistrat în urma potopului

O casă a fost luată cu totul de ape în județul Bihor. Ce pagube s-au înregistrat în urma potopului
O casă a fost luată cu totul de ape în județul Bihor. Ce pagube s-au înregistrat în urma potopului

Ploile abundente de săptămâna aceasta au adus inundații în anumite zone ale țării. Județul Bihor a fost unul dintre locurile grav afectate de ploile care au semănat mai degrabă cu un potop. În această zonă, la poalele munților Apuseni, există un risc ridicat de inundații.

Câteva familii au fost evacuate

Potopul a lăsat în urma sa multe pagube. Mai multe familii ale căror case erau în aproprierea râului au fost evacuate. Oamenii legii au încercat să prevină o tragedie, așa că au evacuat familiile care riscau să fie surpinse de ape, mai ales că mai multe râuri din județul Bihor au fost puse sub un cod roşu hidrologic ieri, 18 mai.

Mai multe localități din țară au fost afectate, iar pompierii militari fac tot posibilul pentru a evacua apa. Un pod vechi de pe DN 76, din localitatea Drăgăneşti care făcea trecera dintre oraşele Oradea şi Deva s-a surpat marți din cauza precipitațiilor abundente, deviind traficul.

În această zonă a țării a plouat timp de 20 de ore, iar, ca urmare, unele râuri au ieșit din matcă. În satul Pietroase s-au înregistrat cele mai multe pagube. Patru familii au fost evacuate, iar pompierii au încercat să oprească revărsarea apei cu ajutorul digurilor realizate din saci de nisip.

O casă a fost luată cu totul de ape în județul Bihor. Ce pagube s-au înregistrat în urma potopului

Într-una dintre comunele județului, câmpurile agricole au fost inundate, punând în pericol recolta din acest an. La Stâna de Vale s-au înregistrat ploi de 140 de litri pe metrul pătrat, iar localnicii au fost îndemnați de autorități să se adăpostească prin mesaje RO Alert. De altfel, până aseară, a fost în vigoare cod galben de ploi și vânt puternic în toată țara.

O casă din județul Bihor a fost luată cu totul de ape

Pe data de 18 mai, o casă din județul Bihor a fost luată cu totul de ape. Viitura puternică a luat casa modulară a unei familii din satul Cociuba Mica, judetul Bihor. Familia formată din doi adulți și patru copii fusese evacuată și adăpostită în casa unor rude, tocmai de teama potopului, locuind foarte aproape de râul Criș, conform ziarulunirea.ro.

În localitatea Hârșești au fost afectate de precipitațiile abundente 15 gospodării, fiind inundate curți, grădini, camere tehnice, subsoluri și bucătării de vară, conform ISU Bihor.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă