Agromedia

Noua perlă a turismului românesc. Cum arată cel mai întins oraș din țară, plin de peisaje spectaculoase și povești

Broşteni, aşezarea care îl leagă pe Ion Creangă de „Amintirile din copilărie”, a devenit staţiune de interes local. Cel mai mare oraş din România, ca suprafaţă, este acum o nouă perlă a turismului românesc. Dincolo de poveştile cu Nică, puteţi descoperi acolo peisaje spectaculoase şi oameni de poveste.

Mergem pe urma „Amintirilor din copilărie” ale lui Ion Creangă şi ajungem la Broşteni, în judeţul Suceava. Satul unde a învăţat Nică a devenit, din 2004, oraș, iar de curând a fost declarat stațiune turistică de interes local.

Ţinutul este încântător şi plin de poveşti. Biserica Muzeu „Ion Creangă”, din lemn, care datează din 1760, păstrează autenticitatea vieții de odinioară și obiecte vechi de peste 150 de ani.

În centrul pitorescului județ Suceava din se află un adevărat paradis turistic ascuns, și anume Broșteni, un oraș încărcat de istorie și înconjurat de peisaje idilice care evocă universul fermecat al copilăriei noastre, inspirat de măiestria lui Ion Creangă. Detalii fascinante despre această destinație îți dezvăluie un potențial turistic remarcabil. Descoperă minunile acestui loc într-o experiență memorabilă!

Broșteni nu este doar un simplu oraș – este o adevărată carte deschisă a patrimoniului cultural și natural al României. Plasat într-un cadru extraordinar, orașul este încadrat de păduri dese, ocupând o suprafață de 43.000 de hectare, dintre care 36.000 sunt arii protejate.

Prima mențiune a acestui oraș în documentele istorice datează din 1488, când domnitorul Ștefan cel Mare a donat Mănăstirii Voroneț proprietatea care includea și Broșteniul. Astfel, până în anul 1807, Broșteniul a fost parte a Braniștei Voronețului. În această perioadă, logofătul Constantin Balj a achiziționat proprietatea, unde localnicii se ocupau cu creșterea animalelor, vânătoarea și exploatarea lemnului.

„Şi satul Broşteni fiind împrăştiat, mai ca toate satele de la munte, nu se ruşinau lupul şi ursul a se arăta ziua – miazamare prin el; o casă ici, sub tihăraia asta, alta dincolo de Bistriţă, sub altă tihăraie, mă rog, unde i-a venit omului îndemână să şi-o facă”, aşa descria Creangă localitatea Broşteni.

Una dintre atracțiile principale ale orașului este Biserica muzeu „Ion Creangă”, o capodoperă arhitecturală construită complet din lemn în anul 1970. Aici, turiștii pot explora exponate vechi de peste 150 de ani, oferind o incursiune fascinantă în trecutul locului și a personalității sale marcante.

Broșteni oferă oportunități diverse pentru cei dornici de aventură și relaxare. Plimbările prin pădurile înconjurătoare sunt o modalitate minunată de a te reconecta cu natura și de a admira frumusețea peisajelor locale. În plus, turiștii pot vizita izvoarele minerale din zonă, cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice și revigorante. Despre aceste ape se spune că sunt tămăduitoare, iar în jurul lor se resimte miros de sulf. Cazările în această zonă pot încpe chiar și de la 150 de lei pe noapte, potrivit booking.ro.

„Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii”, a spus președintele OMT Tara Dornelor, Mihaela Cohârță.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia