Agromedia

Noile salarii minime în construcții, agricultură și industria alimentară – OUG în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență prin care cresc de la 1 noiembrie salariile minime brute în sectoarele construcții, agricultură și industria a alimentară a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Guvernul a aprobat marți OUG privind noile salarii minime din sectoarele speciale. Potrivit estimărilor instituției, menționate într-un comunicat, de majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de angajați.

„Astfel, vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României și după introducerea contribuției pentru sănătate”, a precizat Guvernul.

Potrivit OUG nr. 93/2023 publicată în Monitorul Oficial:

pentru sectorul construcții salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește în bani, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 27,714 lei/oră.

pentru sectorul agricol și industria alimentară, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de 3.436 lei lunar, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 20,782 lei/oră.

Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023, conform Ordonanței.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia