AgromediaCasa și Grădină

Moduri surpinzătoare de utilizare a conurilor de pin în grădină

Moduri surpinzătoare de utilizare a conurilor de pin în grădină
Moduri surpinzătoare de utilizare a conurilor de pin în grădină

Conurile de pin se găsesc din abundență în păduri, indiferent de anotimp. Aceștia vin în forme, mărimi și culori diferite și pot fi utilizați în mai multe feluri în grădină, dar și pentru alte proiecte distractive.

Conurile de pin pot salva monotonia oricărui spațiu

Faptul că sunt peste tot prin păduri și la discreția oricui fac din conurile de pin adevărate accesorii pentru grădină.

Căsuțe pentru gărgărițe

Acestea pot fi folosite în nenumărate feluri. Spre exemplu, puteți construi o căsuță din conuri de pin pentru gărgărițe sau alte insecte binevenite în grădină.

Acestea vor avea grijă să polenizeze plantele din grădină, așa că o căsuță care va avea și rol estetic este o idee foarte bună. Printre aceste insecte importante pentru sănătatea plantelor din grădină se află și gărgărițele care vor consuma afidele, musculițele albe și alți dăunători.

Folosiți frunze mari și sfoară pentru a crea un acoperiș deasupra conurilor și puneți căsuța într-un loc ferit.

Hrănitoare de păsări

Păsările pot fi, de asemenea, foarte utilă în grădină. Acestea se hrănesc cu omizi, țânțari și gândaci, dar și cu semințele ierburilor sălbatice pe care nu le dorim. Astfel, o hrănitoare de păsări pentru sezonul rece este mai mult decât binevenită.

Dacă veți uni mai multe conuri folosind sfoară și veți îndepărta câțiva dintre solzii acestora pentru a avea mai mult loc de hrană, hrănitoarea va fi gata. Aceasta poate fi agățată cu ușurință. Puneți semințe pentru păsări sau chiar unt de arahite, iar acestea își vor face imediat apariția.

Decor pentru ghivecele de flori

Conurile de pin vor oferi un aer rustic și îngrijit ghivecelor mari de flori. Printre avantajele practice, conurile de pin sunt ușoare, așa că nu vor tasa solul. De asemenea, acestea se descopun foarte încet, oferind și nutrineți în timpul acestui proces.

Conurile de pin sunt material excelent pentru compost

Material pentru compost

Puteți folosi conurile de pin pentru a crea un hummus excelent, mai ales prin contribuția cu carbon. Aceștia se descompun foarte încet, așa că trebuie tăiați în bucăți cât mai mici atunci când sunt folosite pentru compost.

Material pentru mulci

Conurile de pin pot fi un material excelent pentru mulcire. Acoperiți solul cu un strat de conuri iar ei se vor descompune și vor oferi nutrienți, vor ajuta la păstrarea apei în sol și vor împiedica apariția ierburilor sălbatice.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia