Descoperă

Modul surprinzător în care o pisică sau un câine îți afectează sănătatea

Modul surprinzător în care o pisică sau un câine îți afectează sănătatea. Proprietarii de pisici și câini se luptă cu somnul, sugerează cercetările.

Un studiu efectuat pe 5.000 de persoane pentru jurnalul Human-Animal Interactions a constatat că sforăitul era frecvent în rândul proprietarilor de câini. Cei cu pisici aveau șanse mai mari de crampe la picioare.

Alte probleme includ încercarea de a nu ațipi în fața televizorului, nevoia de pastile sau trezirea în mijlocul somnului.

„Câinii și pisicile pot fi benefice pentru calitatea somnului, deoarece oferă sprijin social. Dar și animalele de companie pot perturba somnul”, a spus dr. Lauren Wisnieski, responsabil cu studiul din SUA.

Proprietarii de câini au fost cu 37% mai probabil să raporteze probleme cu somnul și cu 39% mai multe șanse să spună că au o tulburare de somn în comparație cu cei fără câini.

Proprietarii de pisici aveau cu 41% mai multe șanse de a crampe la picioare în comparație cu cei care nu sunt proprietari de pisici. Dr. Wisnieski sugerează că diferențele în asocierea calității somnului și a stăpânirii pisicilor față de câini se pot datora faptului că pisicile tind să fie mai active noaptea.

Ea a descoperit, de asemenea, că există mai puține diferențe în ceea ce privește indicatorii de calitate a somnului între proprietarii de pisici și cei care nu sunt de pisică în comparație cu proprietarii de câini și cei care nu sunt.

Studiul nu a întrebat dacă proprietarii le-au permis câinilor sau pisicilor să doarmă în patul lor.

„Dacă relația cauzală este stabilită prin investigații suplimentare, rezultatele vor avea implicații pentru recomandările clinicienilor pentru tratarea pacienților cu o calitate slabă a somnului”, a mai spus Dr. Wisnieski.

Este nevoie de mai multă cercetare cu privire la motivele pentru care animalele de companie au cauzat probleme. Ulterior, pot fi găsite tratamentele corecte.

Potrivit The Sun, peste jumătate din gospodăriile britanice dețin un animal de companie – în principal câini sau pisici. Trei sferturi dintre adulți nu primesc cele șapte ore recomandate.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă