Explicatia acestui mar sangeriu este un continut de antioxidanti de 10-25 de ori mai mare decat in merele clasice. Sunt antioxidanti din familia anthocianine, adica aceiasi pigmenti benefici prezenti in fructele de padure sau in struguri rosii. Daca pana acum marul era cunoscut a fi cel mai natural si mai sanatos desert, bogat in vitamine, apa si fibre, Red Love aduce suplimentar un efect antioxidant si antiinflamator. De asemenea, au o contributie esentiala la cresterea imunitatii organismului.

O alta caracteristica interesanta a acestor pomi fructiferi este faptul ca sunt autofertili, adica au rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, deci nu trebuie folosite multe pesticide pentru cultura lor. Red Love este un mar crocant si acidulat, cu aroma intensa de fructe de padure si continut redus de calorii. Marul Red Love poate fi cumparat cu 60 de lei o cutie de 5 kilograme.

Unde se găsesc Merele Red Love. Mihaela Bilic recomandă acest soi. Iată beneficiile

“Culoarea lui Red Love este roșu-grena și are aspectul unei inimi- de unde și numele.

Ce înseamnă asta din punct de vedere nutritiv? Un conținut de antioxidanți (în principal anthocianați similari cu cei din struguri roșii sau fructele de pădure) de 10-25 ori mai mare decât în merele clasice. Prezența acestor fitonutrienti benefici îi conferă un efect antioxidant și antiinflamator similar cu cel al suplimentelor alimentare, deci Red Love este mai mult decât un măr, este un aliment funcțional❤️

Numim alimente funcționale acele produse pe care fac legătura dintre aliment și medicament, care combină efectul de hrănire cu un efect benefic asupra sănătății. În categoria alimentelor funcționale putem include produsele lactate fermentate, datorită efectului probiotic (aportului de culturi bacteriene), dar și iaurturile îmbogățite cu Melatonina sau colostru bovin. Dacă ciocolata, cafeaua, ceaiul verde și uleiul de măsline au primit “eticheta”de alimente funcționale în mod natural, datorită beneficiilor incontestabile asupra sănătății, este rândul merelor bogate în antioxidanți să primească un loc pe podium🏆

Iar merele Red Love mai au o caracteristică care merită lăudată: sunt o specie de pomi fructiferi auto-fertili, care au în mod natural o rezistență sporită la boli, astfel încât nu e nevoie să fie folosite pesticide pentru cultivarea lor. Este un măr ferm, cu consistență crocantă și gust acidulat, care pare a fi imun la atacul dăunătorilor, explică nutriționistul Mihaela Bilic.”

Unde se găsesc faimoasele mere Red Love, cu pulpa roșie și extrem de bogate în antioxidanți

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă