Trucuri și sfaturi

Metoda simplă prin care putem elimina pesticidele de pe fructe și legume. Trucul este la îndemâna oricui

Spălarea fructelor sau a legumelor cu apă nu este de ajuns pentru îndepărtarea pesticidelor, însă un ingredient care se află în toate casele poate fi de mare ajutor.

Nu mai este un secret faptul că fructele și legumele pe care le găsim astăzi pe rafturile magazinelor ne pot face mai mult rău decât bine.

De cele mai multe ori, acestea sunt tratate cu diferite substanțe pentru a se dezvolta mai repede și pentru a avea un aspect perfect, care îi atrage pe cumpărători.

Din păcate, atunci când nu beneficiem de o sursă sigură, precum cultivarea în propria grădină sau cumpărarea de la producători de încredere, ne vedem nevoiți să apelăm la legumele și fructele puse la vânzare în supermarketuri.

În acest caz, este important să avem în vedere mai multe aspecte, astfel încât să fim siguri că alegem cele mai bune fructe și legume.

Mirosul, textura și aspectul fructelor și legumelor sunt foarte importante. De exemplu, o roșie cu pete mari și un miros neobișnuit nu va fi niciodată o alegere sănătoasă.

De asemenea, eticheta nu ar trebui să fie ignorată. Produsele locale și de sezon au mai puține șanse de a fi tratate cu substanțe chimice, față de cele care trebuie să reziste impecabil în timp ce sunt transportate din alte țări.

Dacă este posibil, alege să cumperi fructe și legume de la raionul de produse organice.

Deși acest lucru nu garantează lipsa totală a substanțelor chimice, este mai puțin probabil să găsești un nivel foarte ridicat de pesticide și alte substanțe toxice.

O modalitate care ne poate ajuta să eliminăm o mare parte din pesticide este aceea de a îndepărta coaja, deși această parte a fructelor și legumelor este cea mai bogată în vitamine.

Dacă totuși ne dorim să păstrăm coaja, există câteva soluții naturale care ne pot veni în ajutor.

Una dintre acestea presupune utilizarea bicarbonatului de sodiu. Mai multe studii susțin capacitatea bicarbonatului de sodiu de a elimina substanțele toxice folosite în cazul fructelor și legumelor.

Astfel, se adaugă într-un bol 20 de grame de bicarbonat, peste care se pun două linguri de apă. Se amestecă până când se formează o pastă.

Folosind o cârpă sau un burete se curăță, prin frecare, legumele și fructele, apoi se clătesc cu apă.

Legumele și fructele mai mici pot fi lăsate pentru 20 de minute într-un vas cu apă, în care adăugăm două lingurițe de bicarbonat. Ulterior, acestea se clătesc foarte bine cu apă.

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a elimina potențialul pesticidelor, făcându-le inofensive pentru organismul nostru.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.