Angajatorii străini sunt foarte interesați de forța de munca din România, căutând muncitori atât calificați, cât și necalificați.
Locurile de muncă puse la dispoziție românilor în domeniul agriculturii reprezintă unul dintre principalele interese ale persoanelor care vor să lucreze în străinătate.
Nevoia constantă a țărilor europene de meseriași pricepuți le-a oferit mii de oportunități românilor care și-au dorit să își încerce norocul peste hotare.
Salariile, cel mai important punct de interes din Germania
Conform statisticilor, în 2019, în Germania, un român câștiga în jur de 9,19 euro pe oră, însemnând ca salariu minim brut, o sumă de 1.600 de euro.
Pentru aproximativ 40 de ore de lucru pe săptămână, din salariul minim brut de 1.600 de euro se scad taxele pentru pentru impozitul pe venit și contribuția la asigurările sociale, undeva la 30% din sumă.
Așadar, suma minimă cu care un angajat poate rămâne în mână ajunge la 1.000 de euro.

Germania a avut, în 2018, de exemplu, cea mai puternică economie din Europa, cu o rată a șomajului de sub 4%, ceea ce a creat multe joburi și pentru români.
Unul dintre aspectele pozitive ale locurilor de muncă din Germania este legat de nevoia de muncitori necalificați care nu cunosc neapărat limba.

Statisticile mai spun că, în 2019, salariile din Germania au crescut pentru al șaselea an consecutiv.
Românii sunt foarte atrași de Germania ca țară în care să lucreze, în special pentru nivelul de civilizație al statului.

Românii sunt așteptați și în Olanda
Nici Olanda nu este mai prejos în ceea ce privește oportunitatea locurilor de muncă, în special în serele de flori.

Nici serele de roșii sau de ardei nu sunt mai prejos, oferindu-se salarii între 1200 și 1600 de euro.

Acordul dintre România și Germania a trimis în jur de 80.000 de români peste hotare, chiar și în perioada stării de urgență.
În 2019, peste jumătate de milion de români și-au căutat loc de muncă în afara țării.
Statisticile susțin că în jur de 200.000 de români părăsesc anual țara, în jur de 547 pe zi.