Legea bugetului de stat 2021 a fost anunțată vineri seara, pe 19 februarie. După ce a avut loc ședința de Guvern, premierul a făcut declarații.
A fost adoptat bugetul pentru anul 2021.
Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri că au fost aprobate legea bugetului de stat pe 2021. De asemenea, a fost aprobată și legea plafoanelor cu indicatorii pe 2021, legea bugetului asigurarilor de stat pe 2021 și strategia fiscal-bugetară și proiecția pe 2022-2024.
Cîțu a susținut și declarații vineri seara, precizând că nu există modificări importante asupra formei inițiale. În urma ședinței de Guvern din 19 februarie au apărut doar câteva transferuri la unele capitole, deficitul bugetar rămânând același.
Citește și: Bugetul MADR 2021. Tăieri imense pentru fermieri. Care este ministerul care primește cei mai mulți bani
Bugetul rămâne în parametri inițiali, a precizat Cîțu.
Anunțul Premierului despre Legea bugetului de stat 2021
Premierul a declarat vineri seară că legea bugetului de stat a păstrat cifrele anunţate în proiectul de lege.
”În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.
Ce modificări s-au făcut în legea bugetului de stat:
”Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe. În rest, nu au fost schimbate. Aşa cum am prezentat, bugetul rămâne în parametri iniţiali şi el merge în Parlament pentru dezbatere”.
”Văd că este o temă care vine şi nu îmi dau seama cum. Eu nu am văzut aceste nemulţumiri în spaţiul public. Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200 – 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”, a mai spus Florin Cîţu despre modificarea bugetului pentru Sănătate.