Casa și Grădină

Îngrijirea trandafirilor în timpul verii. De câtă apă au nevoie în sezonul cald

Îngrijirea trandafirilor în timpul verii. De câtă apă au nevoie în sezonul cald
Îngrijirea trandafirilor în timpul verii. De câtă apă au nevoie în sezonul cald

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase și mai elegante flori, regăsite foarte des în grădinile românilor. În perioada sezonului cald, trandafirii au nevoie de îngrijiri speciale, mai ales atunci când vremea este caniculară. Trandafirii sunt plante perene ornamentale și fac parte din familia Rosaceae. Originari din regiunile continentale si subtropicale ale emisferei nordice, trandafirii se regăsesc în peste 200 de specii.

Când se udă trandafirii în perioada verii

Trandafirii se udă, în special atunci când temperaturile sunt caniculare, în perioada dimineții, înainte ca soarele să înceapă să ardă. Florile se udă o dată pe săptămână, din abundență, folosind aproximativ zece litri de apă pentru fiecare floare, cu scopul de a asigura o irigare corespunzătoare. Specialiștii recomandă folosirea unui sistem de irigare prin picurare pentru a asigura o umiditate constantă a solului.

De asemenea, lucrările de îngrjire, respectiv tăierea și toaletarea, sunt foarte importante pentru a ne asigura că florile din grădină rămân mereu proaspete și vibrante. De obicei, aceste lucrări se fac în perioada primăverii și a toamnei, însă se pot face și vara. Prin aceste tăieri, trandafirii vor primi un avânt care îi va face să mai înflorească încă o dată.

În timpul acestor lucrări, este important să verificăm dacă floarea este atacată de tufele bătrâne și uscate. Acestea trebuie înlăturate, iar ciotul rămas trebuie fertilizat și udat din abundență. Lăstarii ale căror flori sunt trecute trebuie, de asemenea, eliminați, pentru a asigura trandafirilor pătrunderea luminii și a aerului. Astfel, tufele de trandafiri aerisite se vor regenera.

Îngrijirea trandafirilor în timpul verii. De câtă apă au nevoie în sezonul cald

În luna iunie, în special, trandafirii trebuie protejați de atacul afidelor și a păduchilor verzi. Afidele sunt dăunători foarte periculoși care, dacă nu sunt îndepărtați la timp, pot afecta floarea foarte rapid. În cazul în care vă confruntați cu această problemă, este indicat să acționați cu soluții de specialitate împotriva afidelor. Trandafirii se vor pulveriza cu această soluție după apusul soarelui, revenind cu tratamentul după două zile.

Fertilizarea trandafirilor în perioada verii

Trandafiri pot fi ajutați prin folosire îngrășămintelor, fie că sunt bio sau din comerț. În cazul în care doriți să folosiți îngrășăminte bio, puteți opta pentru un amestec de gunoi de pasăre cu apă. Dacă doriți să folosiți îngrășăminte din comerț, puteți alege o combinație azot-fosfor-potasiu în proporții de aproximativ 30-40-30%.

Solul trandafirilor trebuie să fie permeabil, bine aerat, adânc și necompactat. Un alt pas pentru întreținerea corectă a trandafirilor este îndepărtarea buruienilor. Pentru a nu risca sufocarea florilor, buruienile trebuie eliminate, cu tot cu rădăcină.

În cazul în care nu aveți grădină, puteți crește trandafiri și în ghiveci. Acesta trebuie să aibă formă cilindrică și să aibă înălțimea de aproximativ 40 de centimetri. Trandafirii la ghiveci trebuie să stea într-un spațiu luminos.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.