Casa și Grădină

Idei deosebite pentru decorarea ghivecelor de curte. Cum poți avea cea mai spectaculoasă colecție de flori

Idei deosebite pentru decorarea ghivecelor de curte. Cum poți avea cea mai spectaculoasă colecție de flori
decorațiuni ghivece flori

Ghivecele de flori sunt, probabil, cele mai folosite obiecte pe care le găsim în colecțiile iubitorilor de flori. Fie că sunt așezate în curte sau în apartament, aceste recipiente pot ajunge decorațiuni deosebite.

Ghivele nu trebuie să rămâne doar la stadiul de depozitare, cu o culoare anostă, ci pot înfrumuseța orice spațiu, prin folosirea imaginației. În acest fel, nu puneți în evidență doar planta, ci și recipientul acesteia.

Din cauza faptului că sunt atât de utilizate, ghivecele pot deveni plictisitoare. Fie că folosiți ghivece din plastic, ceramică sau piatră, pot fi ușor de personalizat, în funcție de preferințele fiecăruia.

Iată care sunt câteva dintre modalitățile de înfrumusețare a ghivecelor:

1. Ghivece cu numele de familie imprimat

Prima idee este foarte creativă și extrem de ușor de realizat. Folosiți ghivece care au o suprafață liberă necesară numelui de familie și plasați-le la intrarea în curte sau casă pentru a fi vizibile pentru vizitatori.

Pentru a da ghiveciului o tușă personală, puteți scrie cu vopsea și un citat preferat.

2. Ghivece de flori cu bucăți de ceramică

Un astfel de ghiveci nu este doar extrem de original, ci vine și în sprijinul reciclării, în cazul în care aveți un alt recipient din ceramică spart.

Spargeți bucățelele de ceramică în dimensiuni și forme diferite, desenați pe ghiveciul inițial un model preferat și apoi lipiți pe el secțiunile alese.

3. Scoici și elemente de plajă

Asemenea ideii de mai sus, scoicile sau cochiliile de melci pot fi de mare ajutor pentru a crea un ghiveci original, în special pentru o casă de vacanță de lângă mare.

Vizualizatți cum vreți să aranjați scoicile pe ghiveci și apoi lipiți-le cu un adeziv puternic.

4. Recipiente pe care se poate scrie cu cretă

Acestă idee nu este destinată doar ghivecelor, ci tuturor recipientelor din ceramică. Vasele pot fi vopsite cu vopsea de culoare neagră, iar, după ce se usucă, pot fi colorate cu bucăți de cretă.

5. Ghivece decorate cu material

Activitatea de înfrumusețare a ghivecelor ne poate ajuta să refolosim materialele vechi sau uzate pe care, altfel, le-am arunca. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați bucățile de material în forma dorită și să le lipiți pe ghiveci.

6. Recicpiente sparte

Chiar dacă avem de-a face cu un ghiveci spart, nu înseamnă că nu se poate folosi, ci, din contră, avem ocazia să ne punem imaginația la contribuție. În cazul acestui ghiveci, putem pune în evidență diferite decorațiuni.

7. Bucățile de lemn, perfecte pentru decorare

Cioturile de lemn pot fi ușor utilizate pentru decorarea unui ghiveci. Puteți folosi forme diferite și lemn diferit pentru a crea un design cu totul unic.

8. Ghivece împachetate cu sfoară

Un ghem de sfoară este foarte ușor de găsim în magazine, și un mod deosebit de a decora un recipient. Nu aveți nevoie decât de lipici, de un cârlig pentru a ține sfoara cât timp este înfășurată și de imaginație.

9. Vopsea împrăștiată și bucuria copiilor

În cazul în care căutați o nouă activitate de împărtățit cu copiii, decorarea unui ghiveci cu vopsea este perfectă. Puteți folosi o vopsele non invazive, de culori diferite, iar copiii vor fi încântați și ghiveciul va avea un design special.

10. Un ghiveci format din cârlige de haine

Recipientele mici și plictisitoare pot fi transformate total cu ajutorul unor simple cârlige. Fie că sunt din lemn, fie că sunt din plastic și colorate, acestea pot fi agățate de recipient pentru un rezultat uluitor.

Dacă ideile și sfaturile oferite de Agromedia te-au inspirat, te așteptăm pe pagina de Facebook să ne arăți curtea casei tale!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.