Îngrășământul prezentat mai jos este unul economic și simplu, însă puțin cunoscut de marea majoritate.
Această legumă oferă tot necesarul de microelemente și vitamine tuturor plantelor de interior și nu numai.
Este vorba despre morcov.
Morcovul este bogat în fier, fosfor, potasiu, zinc, magneziu, cupru, vitaminele B, C, E, K.
Ce trebuie să facem?
În primul rând, alegem un morcov de 200 de grame, intens colorat: cu cât este mai intens colorat, cu atât mai mulți nutrienți conține.
Spălăm morcovul, îl dăm prin răzătoarea mare, cu tot cu coajă și îl acoperim cu 1 L de apă aflată la temperatura camerei.
Lăsăm deoparte pentru 24 de ore, la temperatura camerei.
Scurgem morcovul de lichid și folosim lichidul obținut pentru a uda plantele.
Această soluție are rolul de a hrăni plantele și de a dezinfecta solul.
Spor la grădinărit!