Descoperă

Fructul cu beneficii nebănuite: Scade temperatura corpului, reglează digestia, combate inclusiv efectele beției

În lumea fructelor obișnuite, există unele comori ascunse care, pe lângă gustul lor delicios, aduc și o serie de beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Un astfel de fruct, disponibil și ușor de găsit în multe părți ale lumii, este mărul – o alegere populară în dieta zilnică.

Mărul, cu denumirea științifică Malus domestica, face parte din familia Rosaceae și este cultivat în regiuni temperate din întreaga lume. De-a lungul istoriei, acest fruct a fost apreciat pentru aroma sa dulce și textura crocantă, dar, în același timp, cercetările au dezvăluit numeroase beneficii pentru sănătate.

Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale consumului de mere este capacitatea sa de a scădea temperatura corpului. Acest efect se datorează compușilor naturali din măr care au proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea febrei și a inflamației în cazul unor infecții virale sau bacteriene.

Mărul este, de asemenea, bogat în fibre alimentare, care joacă un rol esențial în reglarea digestiei. Fibrele ajută la menținerea sănătății intestinale, prevenind constipația și promovând un tranzit intestinal regulat. De asemenea, acestea contribuie la menținerea unui nivel optim al colesterolului și al zahărului din sânge.

O altă caracteristică surprinzătoare a mărului este capacitatea sa de a combate inclusiv efectele beției. Cercetările au arătat că anumite substanțe antioxidante din măr pot proteja celulele hepatice împotriva daunelor cauzate de alcool și pot sprijini funcția hepatică sănătoasă.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă