Fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică datorită vitaminelor pe care le au. Există un fruct care crește speranța de viață, iar consumul său va aduce 13 minute în plus, dar și alte beneficii organismului.

Fructele și legumele sunt importante în alimentație oricărei persoane și nu trebuie să fie date la o parte. Acestea sunt pline de vitamine și minerale necesare corpului nostru. Specialiștii au descoperit un fruct care prelungește viața cu 13 minute, iar el se găsește în orice magazin, fiind și accesibil.

O banană pe care o consumi îți prelungi viața, dar aduce și alte beneficii asupra organismului, fiind plină de vitamine și mineralele de care avem nevoie, precum vitamina B6, vitamina C, biotină, mangan, potasiu, cupru, fibre.

Specialiștii au descoperit că o singură banană pe care o mănânci te ajută să trăiești cu 13 minute și 30 de secunde în plus. În acest fel, speranța de viață va crește considerabil. Ele se găsesc la tot pasul, indiferent de tipul de magazin în care alegem să intrăm.

Prețul pentru ele este unul rezonabil, prețul fiind între 5-8 lei, în funcție de locul de achiziție. Ele au un indice glicemic scăzut, astfel că nu crește glucoza în sânge.

Alte beneficii ale bananelor

Bananele au și un gust dulce, astfel că toată lumea le poate consuma. PE lângă faptul că prelungește viața, contribuie și la buna funcționare a organismului. Potasiul reglează tensiunea arterială, fiind perfecte pentru persoanele cu probleme cardiovasculare, iar sterolii blochează absorbția colesterolului.

Sportivii care vor consuma banane înaintea unui antrenament, reduc riscul de crampe musculare care ar putea să apară în timpul exercițiilor. Fructele ajută și la digestie, fibrele reglează tranzitul intestinal, iar pectinele ajută la transformarea glucidelor în fructoză, astfel că nu va crește glucoza în sânge.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *