În urmă cu o seară un fenomenul inedit s-a văzut în România, atunci când cerul s-a înroşit din cauza unor explozii solare puternice. Este vorba despre Aurora boreală, eveniment ce s-ar putea repeta peste două zile. Iată ce spun specialiștii despre acest fenomen și act de periculos poate fi!

Aurora boreală a uimit aseară România are o explicaţie periculoasă. Cerul s-a înroşit din cauza unor explozii solare puternice, în timp ce astronomii se aşteaptă la un bonus, asta pentru că fenomenul s-ar putea repeta peste două zile.

Toată lumea a aflat aseară de fenomenul mult așteptat și pe cerul țării noastre, Aurora boreală, eveniment specific ţărilor din apropierea Cercului Polar.

Acest fenomen ce a colorat cerul României ieri seară i-a surprins şi pe astronomi, care şi-au dat seama că sunt martorii unui eveniment neobişnuit.

Totodată, specialiştii s-au grăbit să îi liniştească pe cei care au văzut un semn rău în asta. Odată cu acest eveniment, dar și cu analiza specialiștilor, se pare că fenomenul inedit care s-a văzut în România, s-ar putea repeta peste două zile

“La noi, în România se întâmplă foarte rar fiind foarte jos, dar nu este nimic de speriat. Am rămas absolut impresionat, am fugit repede după cameră să surprind şi pe poze. Văzând-o de la noi, a fost absolut spectaculoasă. Reţelele sociale s-au umplut de fotografii şi filmări spectaculoase făcute în toate colţurile României, din Satu Mare până în Tulcea.”, a spus Andrei Juravle, Vicepresedinte Societatea Româna de Astronomie Culturală, potrivit Observatornews.ro.

Mai mult decât atât, Aurora boreală l-a scos aseară din casă şi pe Ştefan Coţ, un fotograf din Cluj-Napoca, pasionat de astronomie.

“Lumina s-a vazut printr-un travers de atmosfera mai groasa in zona noastra si tangential care retine culoarea albastra si lasa sa treaca culoarea rosie si din cauza asta aurorele, acolo unde strabat mai mult aer sunt rosiatice.”, a spus Adrian Bâlbă, doctor în științe.

Totodată, acest fenomen a provocat uimire şi în Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Marea Britanie.

“Sursa fenomenului din data de 6, este o regiune activă solară unde probabil au avut loc erupţii de masă solară, emisii de radiaţii şi de particule. S-ar putea şi în seara asta, dar fenomenul estompat, dar în data de 8 se asteapta un maxim.”, a mărturisit Liviu Mircea, astronom.

Este vorba despre lumini de culoare roșie, care au împânzit întreg cerul și au creat o atmosferă unică, nemaivăzută până acum în țara noastră. Un fenomen asemănător a apărut pe cerul țării noastre în urmă cu câteva luni, când Aurora Boreală a apărut și în alte țări din Europa. De această dată, fenomenul a fost mult mai intens.

Aceasta a uimit pe toată lumea și a putut fi observată din județe precum Timiș, Bihor, Cluj, Giurgiu, București, Brăila și multe alte județe din toate colțurile țării.

Oamenii au fost încântați și au realizat o mulțime de imagini, în care luminile pot fi observate foarte clar. Mai ales în zonele cu natură, peisajele au fost desprinse din basm.

”Aurora boreală vizibilă Acum din România!!! Fotografiile au fost realizate acum câteva minute din judeţul Timiş de Alex Babiuc (Şandra – Timiş) şi Andrei Gornic (Paniova – Timiş). Relatări şi fotografii sunt din mai multe zone din ţară: Timiş, Bihor, Cluj, Caraş Severin, Bucureşti, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea, etc”, a scris Astroinfo pe pagina de Facebook.

Alte fenomene impresionante

Pe cer apar multe fenomene încredibile, care fascinează oamenii. Un astfel de moment a fost apusul verde-albăstrui, care a fost surprins pe Marte, în timpul unei misiuni. A fost vorba despre lumini albastre și verzi, care au luminat cerul.

De asemenea, un alt fenomen incredibil și inelul de foc, observat în mai multe zone din Statele Unite ale Americii. Acesta a fascinat pe toată lumea, inclusiv experții de la NASA.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă